19 Eylül 2024 Perşembe

Ayşe Deniz Karacagil Londra'da anıldı

SKB, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği genç kadın etkinliğinde Rakka'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'i andı.
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği genç kadın etkinliğinde Rakka'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'i andı.
 
Anma Ayşe Deniz Karacagil ve devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Etkinlik Karacagil'in mücadelesinden kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gosterimi yapıldı.
 
KKÖ adına yapılan konuşmada, "Geleceğin temsilcisi olan genç kadın kuşağından Ayşe Deniz Karacagil, IŞİD'e karşı düzenlenen Rakka operasyonundaki çatışmalarda ölümsüzler kervanına katılırken, amacını ve davaya bağlılığını iyi anlamak gerekir. Gençliğin dinamizmi ve genç kadınların dünyayı yeniden kurma gücü ile tutkulu, coşkulu ve çok yönlü bir devrimci olarak devrimin ateşi büyüttü. Gezi direnişinden Rojava'ya uzanan bir köprüydü ve Gezi'nin isyanını Rojava'ya taşıdı. Sosyalizm bayrağını bir enternasyonalist olarak Rojava'da yükseltti. Kendini yeniden var etti” diye belirtildi.
 
Kutsiye Bozokların şiirinin okunduğu anmada Karacagil'in annesine ve kardeşine yazdığı mektup okundu.