25 Eylül 2024 Çarşamba

Avusturya'da 1 Mayıs kutlandı

Avusturya kentlerinde yapılan 1 Mayıs kutlamalarında enternasyonal dayanışma vurgusu öne çıktı.

Avusturya'nın birçok kentinde işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs kutlandı.

VİYANA
Avusturya'nın başkenti Viyana'da da 1 Mayıs vesilesiyle yürüyüş ve sonrasında bir miting düzenlendi. Avusturya işçi sendikası Komitern tarafından organize edilen mitinge, Demokratik Güç Birliği'nin çatısı altında olan dernek, sendika, demokratik kitle örgütleri katıldı.

Karlzplatz Opera binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, 1 Viyana Votivkirche olarak bilinen büyük park alanına kadar yürüdü. Sık sık, "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın uluslararası dayanışma", "HDP Halktır halk burada", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Yaşasın Kürdistan devrim mücadelesi", "Politik tutsaklara özgürlük", "Biji YPG", "Biji YPJ", "Bıji Rojava" sloganları atıldı.

Miting, yapılan konuşmalarının ardından çekilen halayların ardından sona erdi. 

GRAZ
Avusturya'nın Graz kentinde Marienhilferplatz'da biraya gelen siyasi parti, demokratik kitle örgütleri, 1 Mayıs mitingi düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde, "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganlarıyla atıldı. Yapılan konuşmaların ardından, Am Eisernen Tor'a kadar yürüyüş düzenlendi.

Kutlama, çalınan müzik ve atılan sloganlar ile sona erdi.

LİNZ
Avusturya'nın Linz kentinde de 1 Mayıs kutlandı. Yukarı Avusturya'nın Linz bölgesinin merkezinde Avusturyalı ve demokrat solcu kuruluşların öncülüğünde 1 Mayıs'ı kutladı. Halk, Volksgarten'den şehir meydanına kadar yürüdü. Coşkulu bir şekilde yürüyen gruplar, her dilden 1 Mayıs türkülerini seslendirdi.

Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmada, Türkiye ve Kürdistan'da işçilere yönelik saldırılar kınanırken, Türk devletinin Kürtler üzerindeki saldırılarına da dikkat çekildi. 1 Mayıs kutlaması müzik eşliğinde sona erdi.