26 Eylül 2024 Perşembe

Avusturya İçişleri Bakanı: Saldırıyı IŞİD gerçekleştirdi

Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, Viyana'da üç kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen kişinin IŞİD sempatizanı olduğunu söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Pazartesi akşamı düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı üçe yükseldi. Polis, saldırıda iki erkek, bir kadının hayatını kaybettiğini belirtti. Saldırı sonucu biri polis, 15 kişi de yaralandı. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana'daki silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin IŞİD sempatizanı olduğuna işaret ederek "Radikalleşmiş olan bu kişinin IŞİD'e kendini çok yakın hissettiğine dair ipuçları var" dedi. Saldırganın elinde uzun namlulu bir tüfek olduğunu belirten Nehammer, ayrıca belinde patlayıcılardan oluşan bir kemer bulunduğunu kaydetti. Ancak Viyana polisi daha sonra kemere patlayıcı süsü verildiğini açıkladı.

Viyana'da restoran ve barların yoğun olarak bulunduğu semtinde dün akşam saat 20.00 civarında düzenlenen silahlı saldırıda, polisin verdiği bilgilere göre altı farklı noktada insanların üzerine ateş açılmıştı. Olay yerlerinin opera binası ile sinagoga yakın olduğu bildirilmişti.