21 Eylül 2024 Cumartesi

AvEG-Kon temsilciler toplantısında Özkan Özdemir?den çağrı

Almanya'nın Köln şehrinde tecride karşı AvEG-Kon'un gerçekleştirdiği beş günlük açlık grevinin ardından eylemi süresiz açılık grevine dönüştüren Özkan Özdemir, mücadele çağrısı yaptı. Köln’de bir araya gelen Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) temsilciler toplantısında konuşma yapan süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir, “Sürdürdüğümüz açlık grevini kendi direnişimiz olarak sahiplendik. Leyla Güvenin başlattığı tecritte karşı açlık grevini birilerinin yaptığı gibi kendi dışımızda göremezdik” vurgusunda bulundu.

Özdemir, “Faşizmin barış sürecini sonlandırmasıyla birlikte ve saldırganlık, tasfiye sürecini başlattığını hepimiz biliyoruz. Bunun temel nedenlerinden birisi rejim içinde yönetememe krizinin keskinleşmesi, ikincisi ise Ortadoğu’daki gelişmelerin halklarını lehine gelişmesidir” dedi.

Özdemir konuşmasını şöyle devam etti: “AKP diktatörlüğü, Öcalan üzerinde uyguladığı tecridi mutlak tecride dönüştürerek devam etti. Görüşmeler, aile ile görüşmeler uygulanamaz hale getirildi. Bununla birlikte genel toplumsal hareket üzerinde militarist yöntemler uygulanmaya başladı. Leyla güven tecride karşı direnişin başlangıcını yaptı.

“Türkiye’deki politik sürecin daha ileri düzeye atlamasının önündeki temel engellerden birisi, Kürt halkın üzerinde ırkçı şoven dalga olduğunu biliyoruz. Türkiye işçi ve emekçileri bu noktada kazanılmadan coğrafyamızdaki demokratik taleplerin başarıya ulaşacağını düşünmüyoruz. Tecride karşı mücadele bizim de mücadelemizdir. Faşizmin geriletmesinin kapısını aralayacak konulardan birisini tecride karşı mücadele oluşturuyor” diyen Özdemir, şunları kaydetti: “Bu mücadeleyi öncülerin mücadelesinden çıkarıp kitlelerin mücadelesi haline getirmeliyiz. Direnişimiz sürecek. Sonuç alma hedefimiz bu. Yeni boyutlar kazanabilir. Süreci birlikte omuzlayacağımıza da inanıyorum. Sürecin bir kazanımla sonuçlanması temel hedefimiz.”