24 Eylül 2024 Salı

AVEG-KON: Suruç biziz

Suruç Katliamının yıl dönümü anmasına çağrı yaparken gözaltına alınan 6 gencin tutuklanmasına tepki gösteren AVEG-KON, "Gözaltı ve tutuklamalar gençliğin cüretine yenilecek! Suruç katliamının hesabı yarına kalmaz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Suruç Katliamının 8'inci yıl dönümü anmasına çağrı yaparken çok sayıda gencin işkenceyle gözaltına alınıp 6'sının tutuklanmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Suruç katliamının yıldönümüne günler kala fail olan devlet yine sokaklarda genç devrimci avında. Günlerdir sokaklarda Suruç yıl dönümü etkinliklerine çağrı yapan sosyalist gençlere baskı ve şiddet uygulayan devletin kolluk güçleri en son 18 Temmuz'da 6 genç devrimciyi işkenceyle gözaltına alarak tutukladı. Sokakları muharebe alanına çeviren ve Suruç katliamının öfkesini taşıyan bu çığlık, işkencehanelerden mahkeme salonlarına her adımda hesap sorma cüreti olmuştur.

Sürek avına dönüşmüş gözaltı ve tutuklama terörü aylardır sürüyor. Suruç dava avukatları, yaralıları geçtiğimiz aylarda tutuklanmış, her ayın 20'sinde gerçekleşen oturma eylemleri bahane gerekçelerle sabote edilmeye devam edilmişti. Tüm bu saldırılar ve engellemelerden de anlaşılıyor ki; faşist şeflik Suruç'ta gerçekleştirdiği katliamla istediği sonuca ulaşamamıştır. Başta SGDF olmak üzere gençlik örgütlerinin ve etrafında örgütlü olan genç kuvvetlerin hesap sorma, kahrolası düzenlerini başlarına yıkma azmini durduramamıştır. Onların istedikleri sinmiş, köhne bir sessizliktir. Sosyalistler ve devrimciler her koşulda bu karanlığı ve puslu havayı bir kutup yıldızı gibi paçavraya çeviren kuvvet olmaya devam edeceklerdir.

20 Temmuz günü Avrupa kentlerinde veya Suruç'ta, İstanbul'da, Eskişehir'de ya da Karadeniz'de ölümsüzlerimizin mezar başlarında, şehir meydanlarında 33'lerin yoldaşları, aileleri, dostları.. olarak bir kez daha 'Suruç biziz' haykırışımızla göğü çınlatacağız. Onları anarak, bir kez daha 'şimdi devrimciler konuşacak' diyen bilinçle hesap soracağız. Gözaltı ve tutuklamalar gençliğin cüretine yenilecek! Suruç katliamının hesabı yarına kalmaz!"