21 Eylül 2024 Cumartesi

AvEG-Kon: Newroz direniş ruhuyla tecride karşı alanlara

AvEG-Kon, Avrupa'da yaşayan tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimcileri Newroz'un direniş ruhuyla tecride karşı alanlara çıkmaya, sömürüye ve zulme karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Newroz'a ilişkin açıklama yayınladı.
 
Direniş ve zaferin sembolü olan halkların bayramı Newroz, zalimleri korkutmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Ortadoğu halklarımızın heyecanla karşıladığı, özgürlük ve isyan ateşini harladığı Newroz, halklarımıza özgür bir gelecek ve yeni yaşamı müjdeliyor" dedi.
 
Açıklamanın devamında "Bu yıl Newroz'u sömürgeci faşist diktatörlüğün tecrit zulmüne karşı binlerce yurtsever, devrimci ve komünist tutsağın açlık grevi direnişiyle, Amed'de 130'lu günlerde direnen Leyla Güven'in, Hewler'de 120'li günlerde direnen Nasır Yağız'ın, Strasburg'da 90'lı günlerde ve daha birçok yerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride karşı yürütülen açlık grevi direnişleriyle karşılamaktayız" diye hatırlatıldı.
 
Faşizme, zulme, sömürgeci işgal ve saldırılara, emperyalist savaş ve talana karşı özgürlük için direnenlerin, tecride karşı içerde ve dışarda açlık grevinde olan direnişçilerin, eşitçe ve özgürce bir yaşam için farklı alanlarda direniş mevzilerinde savaşanların, zulme başkaldıran halkların Newroz'unu kutlayan AvEG-Kon, "Newroz direniş ve direniş ise özgür bir yaşamdır. Faşist Türk devletinin Kürt halkımıza ve onun öncü güçlerine, devrimci ve sosyalist harekete karşı sürdürdüğü topyekûn savaşa karşı, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın topyekûn direnişini büyütmek, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelilerin de güncel siyasal görevidir" diye belirtti.
 
AvEG-Kon açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Gün, her devrimci, sosyalist ve ilericinin, baskı ve zulme karşı duran, özgürlükten yana olan her kesin, faşist zulüm ve barbarlığa karşı Newroz direniş ruhunu kuşanarak, mücadeleyi büyütme günüdür.
 
"Gün, Demirci Kawa'dan Mazlum Doğan'a ve Tuncay Yıldırım'a uzanan  Newroz direniş ruhuyla hapishanelerde ve dışarda tecrit zulmüne karşı bedenlerini siper etmiş olan direnişçileri kitlesel ve etkili eylemlerle sahiplenme günüdür.
 
"Gün, faşist Türk devletinin, bölge gerici devletlerin ve emperyalistlerin desteğiyle Rojava'yı işgal eden IŞİD'i son kalelerinden Baxoz'da çökerten, teslim alan savaşçıların enternasyonalist direniş ruhuyla sokaklara çıkma günüdür. Rojava'yı işgal tehditlerine karşı, Rojava'yı daha güçlü sahiplenme günüdür.
 
"Gün, emperyalist Avrupa devletlerinin faşist Türk devletine sundukları desteği daha fazla teşhir etme, Avrupa'da faaliyet yürüten Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci örgüt ve kişilere yönelik saldırılara, ırkçılığa, yoksulluğa, doğanın kirletilmesine karşı daha fazla mücadele etme günüdür."
 
AvEG-Kon, Avrupa'da yaşayan tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimcileri Newroz'un direniş ruhuyla tecride karşı alanlara çıkmaya, sömürüye ve zulme karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.