26 Eylül 2024 Perşembe

AvEG-Kon: Irkçı faşist saldırılara karşı eyleme

AvEG-Kon, Fransa'da önce Paris'te 10 gün sonra da Nice kentinde yaşanan politik İslamcı faşist saldırılarla ilgili açıklama yaptı, ırkçı faşist saldırganlığa karşı mücadeleye çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Fransa'nın başkenti Paris'te 19 Ekim'de S. Paty adlı öğretmenin DAİŞ yöntemleriyle boğazı kesilerek öldürülmesi, 29 Ekim'de de Fransa'nın Nice kentinde üç kişinin benzer şekilde katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

"Bu katliamlar, politik İslamcı katillerin Fransa, Belçika, Almanya'da sivillere yönelik gerçekleştirdikleri saldırıların devamı niteliğindedir. Savunmasız sivil halkı hedefleyen bu katliamları, insanlık suçu olarak lanetliyoruz" ifadelerini kullanan AvEG-Kon katliamların ardından politik çıkarlarla Macron ve Erdoğan arasındaki karşılıklı söz düellosu yaşandığını kaydetti. 

Açıklamada, "Macron'un 'Fransa islamı yerine, aydınlanmacı islamı geliştirmek gerekir' sözlerine karşılık; faşist Erdoğan 'Hadsiz, edepsiz peygamberimize hakaret edemezsin' sözleriyle yanıt vererek, saldırı emrini verdi. Erdoğan'ın emriyle harekete geçen politik islamcı faşistler, Macron'a tepkilerini her zamanki gibi sivil halka karşı vahşi katliamlarla gösterdiler" ifadelerini kullanıldı. 

Boykot açıklamalarıyla beraber Malezya eski Başbakanı Muhattir Muhammed'in "Madem Fransa sömürgecilik yapmıştır o halde, milyonlarca Fransız öldürülmeyi haketmiştir" fetvasını vererek, kitlesel katliamlara çağrı yaptığını hatırlatan AvEG-Kon açıklamasında saldırıyı gerçekleştiren politik İslamcı faşistlerin emirleri Erdoğan gibi faşist liderlerden aldığını belirtti. 

FRANSA VE AVRUPA EMPERYALİSTLERİ SAHTE GÖZYAŞLARIYLA ÖZGÜRLÜKLERİ RAFA KALDIRIYOR
Fransa ve Avrupa emperyalist devletlerinin göçmenlere yönelik ırkçı uygulamalarını da eleştiren AvEG-Kon, hazırlanan yasalara ve saldırılardaki sorumlu olduğuna dikkat çekti. AvEG-Kon açıklamasında şunları belirtti: 

"Yıllardır Rojava'da, Türkiye ve Kürdistan'da faşist islamcı çetelerin katliamlarına tutum almayan, DAİŞ katillerinin yargılanması için tek adım atmayan Fransa ve Avrupa emperyalistleri ise, karşı ajitasyonlarla göçmenleri hedef alacaktır. Nitekim, Paris'te Arapça konuşan bir gence karşı gerçekleştirilen saldırı, bu tesbiti doğrular niteliktedir. Bu durumun kendisi, göçmen karşıtı neofaşist hareketlerin daha fazla gelişmesine alan açacağı gibi, aynı zamanda Avrupa emperyalist devletleri sahte gözyaşlarıyla demokratik hak ve özgürlükleri rafa kaldıran yeni yasalar çıkaracaklardır. Öte yandan, Almanya Hanau'da göçmenlere karşı gerçekleştirilen katliamla faşist hareketler yeniden devreye girerek, ırkçı saldırganlıkla göçmen karşıtlığını körüklenmeye devam edilmektedir.

"Hanau'dan önce işlenen NSU cinayetleri, Solingen katliamına karşı Alman devletinin zamana yayarak hafızalardan silme taktiği de göstermektedir ki, Alman devleti de, bu katliamların sorumlusudur."

'SALDIRILARIN ÖNÜNÜ AÇANLAR SUÇ ORTAKLARIDIR'
Göçmen işçi ve emekçileri katliamcı faşistlere karşı tavır almaya ve mücadele etmeye çağıran AvEG-Kon açıklamasında şunları kaydetti: 

"Emperyalist gericiliğin başını çeken egemenler, halklar arasında dini gerekçe gösterip, ırkçılık tohumları ekerek birbirine kırdırıyor. Kimi yerde İslam'a hakaret, kimi yerde yabancı düşmanlığı gerekçesiyle vuku bulan bu saldırıların önünü açan, onları cezasızlıkla ödüllendirenler, örgütlenmelerine göz yumanlar bu katliamın suç ortakları emperyalist devletlerdir. Medeniyetler arası, cinsler arası, dinler arası, ırklar arası ayrımcılığı körükleyenlere karşı çıkan ezilen halkların isyanı devam etmektedir. Amerika'da 'Blac lives matter' siyah hayatlar önemlidir hareketi, Almanya'da ırkçılık karşıtı eylemler, Fransa'da jile jeun hareketi, Yunanistan'da başlayıp Avrupa'ya yayılan 'göçmenlere yer açın' eylemleri ırkçılığa, faşizme, gericliğe karşı yürünecek yolu gösteriyor.

"İşçi ve emekçileri, emek örgütlerini ırkçı, faşist saldırganlığa karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."