21 Eylül 2024 Cumartesi

AvEG-Kon açlık grevi 4. günde sürüyor

AvEG-Kon'un Almanya'nın Köln kentinde tecride ve faşizme karşı başlattığı açlık grevi 4. güne girdi.
AvEG-Kon'un Almanya'nın Köln kentinde tecride ve faşizme karşı başlattığı açlık grevi 4. güne girdi. Direnişçiler, kentin farklı yerlerinde bildiri dağıttı.
 
3. günde de ziyaretçi akınına uğrayan direnişçiler, gün içinde de bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.
 
Açlık grevi direnişçileri Çarşamba günü bildiri dağıtımı yaparak, çadır alanında Almanca konuşmalarla halkı bilgilendirdi. Çadırı ziyaret edenlerle ve bilgi almak için gelen yerli halk ve göçmenlerle sohbetler yaptı.
 
Çarşamba günü Nav-Dem ve ATİF üyeleri, Multikulti Derneği yönetici ve üyeleri direniş çadırını ziyaret edenler arasındaydı. Yapılan sohbetlerde AvEG-Kon'un başlatmış olduğu bu eylemin devrimci dayanışmanın, birleşik cephenin örülmesi açısından önemli olduğu belirtildi. Leyla Güven'in hapishanelerde ve dışarda süren diğer açlık grevi eylemcilerinin yalnız olmadığı vurgulandı.
 
SENDİKALARLA GÖRÜŞME
 
Açlık grevi direnişçileri gün içinde bir heyet oluşturarak Köln'de bulunan Kamu Hizmetleri Sendikası (Ver.di), Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Metal Endüstri Sendikası (IG-Metal) ve Alman Sendikalar Birliği'ni (DGB) ziyaret etti. Sendikaların görevlileriyle görüşen heyet, Leyla Güven'in, hapishanelerde ve dışarda süren eylemin amacına dair bilgilendirmede bulundu ve hazırladıkları dosyayı sundu. Kendilerininde bu direnişe destek olmak ve direnişe yönelik Avrupa'nın sessizliğini protesto etmek amacıyla 1 Nisan'dan itibaren 5 günlük açlık grevi direnişinde olduklarını anlattılar ve taleplerini ilettiler.
 
Heyeti ilgiyle dinleyen sendikalar gündemlerine alacaklarını söylediler. Ver.di sendikası yetkilileri ise Perşembe günü yapacakları Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alacaklarını belirttiler.
 
Direnişçiler, Çarşamba akşam üzeri ise AGİF'in sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayın programına katıldı.
 
AKŞAM FORUM VE MÜZİK
 
Akşam saatlerinde forum düzenlendi ve yürütülen eylem hakkında değerlendirmeler yapıldı. Direnişçiler, diğer günlerde daha farklı neler yapılabileceğini tartıştılar. Değerlendirmelerin ardından türküler ve ezgilerle Leyla Güven'i, hapishanelerde direnişte olan tutsakları, Strasbourg, Hewler, Galler ve diğer alanlardaki direnişçilere selam gönderdiler.
 
Açlık grevi direnişçilerinden Sarah direnişe ilişkin şunları söyledi: "İlk kez açlık grevine giriyorum. Tabiiki nasıl olacağına dair belli bir merakım da vardı. Burada yoldaşça bir ortam yaşamaktayız. Birlikte eylemde olmak, birlikte direnmek ve türküler söylemek çok güzel. Avrupa'da eylemi görmezlikten gelen, haber yapmayan medyayı kınıyorum."
 
CUMA GÜNÜ MİTİNG İLE EYLEM SONA ERECEK
 
1-5 Nisan tarihleri arasında Köln Heumarkt'ta sürdürülen açlık grevi direnişi Cuma günü bir mitingle sonuçlandırılacak.
 
Eyleme ilişkin bilgi veren AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selcuk, Cuma günü çadırın olduğu yerde yapacakları kapanış mitinginde, eylemlerinin bundan sonraki etabı hakkında açıklamalar yapacaklarını belirtti. Selçuk, Heumarkt'ta saat 18.00'de yapacakları kapanış mitingine AvEG-Kon güçlerini, demokratik kitle örgütlerini eyleme katılmaya ve tecride karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.