1 Ekim 2024 Salı

Av. İzol: Taleplerimiz kabul edilirse IŞİD'le ilgili yeni bilgiler ortaya çıkacak

Suruç katliamı davası avukatlarından Serdil İzol talepleri kabul edildiği takdirde IŞİD'le ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkacağına dikkat çekti. Doğrudan zarar görmedikleri için müdahillik talepleri kabul edilmeyenler ise Suruç katliamından Türkiye'deki devrimci, sol, sosyalist, ilerici herkesin etkilendiğinin altını çizdi. Açıklamada, Suruç için adalet mücadelesinin süreceği vurgulandı. 

Suruç katliamının firari sanıkları İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi'nin yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç İçin Adalet Platformu ve davaya müdahillik talebinde bulunanlar mahkeme sonrası açıklama yaptı.

ŞANSAL: SURUÇ AİLELERİNİN YANINDAN AYRILMAYACAĞIZ
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Urfa İl Başkanı Halil İbrahim Şansal, müdahillik taleplerinin katliamdan doğrudan zarar görmedikleri için reddedildiğini söyledi. Suruç katliamında devrimci, sol ve ilerici güçlerin doğrudan zarar gördüğünü kaydeden Şansal, Suruç için adalet mücadelesi yürütenlerin tüm saldırılara rağmen iradesini selamladı. Şansal, "Suruç'ta bütün olan biten detaylarıyla, siyasi bağlantılarıyla aydınlığa kavuşana kadar Suruç ailelerinin yanından ayrılmayacağız"dedi. 

AYDIN: FAİLLER ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZEMEYECEK
Suruç'ta oğlu Çağdaş'ı kaybeden ve kendi de yaralanan Feti Aydın, herkes için adalet mücadelesi yürüttüklerinin altını çizdi. Temel taleplerin arasında silinen görüntülerin ortaya çıkması ve tüm faillerin ortaya çıkarılması konusundaki talepleri hatırlatan Aydın, "Biz ısrarlı oldukça bu mücadeleyi sürdürdükçe çocuklarımızın düşlerini gerçek kılma mücadelesini sürdürdükçe er ve geç katillerden hesap sorulacak. Ellerini kollarını sallayarak gezemeyecek. Ankara, Suruç, Diyarbakır'ın failleri ortaya çıksın" diye konuştu. 

AV. İZOL: TALEPLERİMİZ KABUL EDİLDİĞİNDE YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKACAK
Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Serdil İzol, katılma taleplerinin reddine tepki gösterdi. Tanık olarak dinlenen üç kişinin DAİŞ'le ilgili olmasına rağmen dosyaya ilişkin bilgi vermediklerini belirten İzol, Ahmet Davutoğlu'nun dinlenmesi taleplerinin reddedilmediğine dikkat çekti. Bütün istediğimiz tape kayıtları, terör örgütüyle ilgili bağlantılı şahısların teknik takibine ilişkin belgeler gelmedi. Sadece sağlıklı bilgi olarak İlhami Bali'nin yaşadığı. Ancak yakalanma döneminde tedavi evrakları dosya içinde geldi, ciddi bir gelişme. Müzekkere cevapları geldiği takdirde terör örgütüyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkacak" dedi.

HDP MİLLETVEKİLİ MAÇİN: YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL
Suruç başta olmak üzere tüm katliam davalarını takip ettiklerini söyleyen HDP Milletvekili Nusrettin Maçin, kuvvetler ayrılığının Türkiye'de olmadığını kaydetti. Mahkemeler bu durumun direkt yansıdığına tanıklık ettiklerini belirten Maçin, "Bağımsızlığını teyit edecek bir karara imza atmamıştır" dedi.