16 Eylül 2024 Pazartesi

Av. Ekmekçi tutuklandı

MHP ve Ülkü Ocakları'ndan bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulunan ceza hukukçusu Dilek Ekmekçi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

MHP ve Ülkü Ocakları'nda yöneticilik yapan isimler hakkında, Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle daha önce suç duyurusunda bulunan ceza hukukçusu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, bugün gözaltına alındı. Avukat Cemil Çiçek, Ekmekçi'nin sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşım nedeniyle "kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla ofisinde gözaltına alındığını açıkladı.

'SINIRSIZCA CEZALANDIRMA ARACI'
Avukat Hakları Grubu, sosyal medyadan Ekmekçi'nin ifadesinin alındığını ve sevk edildiği mahkemece tutuklandığını duyurdu. Paylaşımda, "Meslektaşımız, hiçbir suç unsuru içermeyen bir X paylaşımı nedeniyle tutuklandı. Tutuklama, sorumsuz ve sınırsızca cezalandırma aracı olarak kullanılmaya devam ediyor" denildi.

25 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'ndan bazı isimler hakkında, Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim ve MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu.