16 Eylül 2024 Pazartesi

Antep'te 1 Eylül eylemi: Tecrit politikalarından vazgeçin

Yeşilsu Parkında ayrımcı uygulamalar ile şiddet politikalarının ürettiği sınırsız sayısız ihlalin çözümünün tek seçeneğinin barışa dayalı politikalar olduğunu belirten Antep Emek ve Demokrasi Platformu, iktidarı tecrit politikalarından vazgeçmesi için uyardı.

Antep Emek ve Demokrasi Platformu, Yeşilsu Parkında 1 Eylül Dünya Barış Gününde açıklama yaptı. EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca ve direnişteki BİRTEK-SEN üyesi Akcanlar Tekstil işçilerinin de katıldığı eylemde Türkçe, Kürtçe ve Arapça "1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" pankartı açıldı. 

Basın metnini okuyan İHD Antep Şube Başkanı Bahri Oğuz, Türkiye'de yerleşik otoriter rejimin ayrımcı ve ötekileştirici dilinin, toplumsal ilişkilerde de hiyerarşi ve biat kültürünü dayattığını kaydetti. "Nefret söylemini beslemektedir bu durumun da toplumun giderek daha militarize olmasına, ırkçılık ve milliyetçiliğin yükselmesine yol açtığını görmekteyiz" diyen Oğuz, ayrımcı uygulamalar ile şiddet politikalarının ürettiği sınırsız sayısız ihlalin çözümünün tek seçeneğinin barışa dayalı politikalar olduğunu belirtti. 

Oğuz, "Topluma dayalı tekçilik, ırkçılık, milliyetçilik, ötekileştirmenin ve nefret dilinin son bulması için iktidarı insan haklarına dayalı barışçıl politikaları uygulamaya ve Türkiye'nin toplumsal barışına engel teşkil eden tecrit politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. Hak savunucuları olarak barışın tesis edileceği ana kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı. 

Eylem, direnişteki Akcan Tekstil işçilerinin cuma günü 18.00'de Balıklı Parkından yapacağı yürüyüşe yapılan çağrıyla sona erdi.