24 Eylül 2024 Salı

Antalya'da 1 Mayıs yasaklara rağmen alanlarda kutlanacak

Muratpaşa Kaymakamlığı'nın 1 Mayıs mitingini yasaklamasına ilişkin basın açıklaması yapan Antalya emek meslek örgütleri, 30 Nisan saat 15.00'te Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı.

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı, 1 Mayıs yürüyüş ve miting başvurusunu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını bahane ederek reddetti. KESK, DİSK, TMMOB, Antalya Tabip Odası, Emek ve Demokrasi Güçleri, kaymakamlığın kararına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın toplantısında konuşan DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Vedat Küçük, AKP kongrelerinin kapalı alanlarda kitlesel bir şekilde gerçekleştirildiği ve tarikat şeyhlerinin cenaze törenlerinin hiçbir sağlık kuralına uyulmadan kitlesel bir şekilde yapıldığı hatırlatarak, "Bu yasaklamaların emekçilerin örgütlenmesine, birleşmesine, mücadele etmesine karşı bir tutum olduğu açıktır" dedi

Küçük, yasaklamanın emekçilerin örgütlenmesine, birleşmesine, mücadele etmesine karşı bir tutum olduğunu belirterek, "KESK, DİSK, TMMOB, Antalya Tabip Odası, Emek ve Demokrasi Güçleri olarak yasaklara rağmen 1 Mayıs'ı alanlarda kutlayacağız. 30 Nisan saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda ortak kitlesel basın açıklamamızı yapacağız" dedi.