21 Eylül 2024 Cumartesi

Antakya'da yağmur suları kanalizasyon sularıyla birleşti

Antakya'da bir konteyner kentte yağmur suları ile kanalizasyon suları birleşti, etrafa lağım kokusu yayılırken rögar kapaklarından çıkan fareler halk sağlığını tehdit ediyor. 

6 Şubat deprem katliamının üzerinden 462 gün geçti. İktidarın sermaye ve rant politikaları sonucu on binlerce insan enkaz altında katledilirken, hayatta kalanlar açlık, yoksulluk ile soğukta, sokakta yaşamaya mahkum edildi. 

Katliamın üzerinden geçen onca zamana rağmen deprem bölgelerinde değişen bir şey yok. Depremde neredeyse yerle bir olan Antakya'da halk halkın barınma, beslenme ve sağlık ihtiyacı karşılanmadı. Tapusu olanlara konteyner verilirken olmayanlar ise çadırlarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Gazeteci Kazım Kızıl, yağmurda sık sık selin yaşandığı Antakya'dan dün gece bir video paylaştı. Dün akşam yağan yağmurda bir konteyner kentten çekim yapan Kızıl, "Burası Hatay'da bir konteyner kent. Yağmur suları kanalizasyonla birleşmiş, etrafta yoğun bir lağım kokusu var. Bir de rögar kapaklarından fırlayan fareler" dedi.