24 Eylül 2024 Salı

Anneler engellemeye rağmen Koşuyolu Parkı'nda eylem yaptı

Bağlar Koşuyolu Parkı'nda açıklama yapmak isteyen ve engellenen tutsak anneleri, polis ablukası altında Koşuyolu Parkı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi.
Koşuyolu Parkı'nda açıklama yapmak için gelen çocukları açlık grevinde ve ölüm orucunda olan tutsak anneleri polislerce engellendi.
 
Parkın çevresini bariyerlerle kapatan polisler, anneler ile birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Semra Güzel'in parka girişine izin vermedi. Tutsak anneleri bunun üzerine oturma eylemi yaptı. Polislerce çembere alınan anneler, bir süre sonra eylemlerini Koşuyolu Parkı'ndaki yol ortasında devam ettirdi. Anneler sık sık slogan atarak zılgıtlarla şarkı söyledi.
 
POLİS MİLLETVEKİLLERİNE HAKARET ETTİ
 
Annelerin eylemi sürerken, HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Remziye Tosun polislerin kendilerine hakaret ettiğini söyledi. Bunun üzerine polis memuru "Benim polisim kimseye hakaret etmez. Ben polisimi tanıyorum" ifadelerini kullandı. Buna karşı tepki gösteren Aydeniz, kadın polisin uyarılmasını istedi.
 
Anneler sık sık "Leyla güven onurumuzdur", "Biji berxwdana zindana", "Tecridi kaldır ölümleri durdur", "Annelere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.
 
Polis barikatına tepki gösteren tutsak Annesi Yesure Tufan, "Anneler bu oruç ayında çocukları için güneşin altında oturuyor. Bu barışa sizin de ihtiyacınız var. Annelerin mücadelesiyle bu tecrit kırılacak" diye konuştu. Oturma eyleminin ardından yürüyüşe geçen anneler, polisin belirlediği güzergahtan değil kendi belirledikleri güzergahtan yürüyüşünü sürdürdü. Çevrede bulunan halk alkış ve zılgıtlar ile annelere destek verdi.
 
'7'DEN 70'E HERKES MÜCADELEMİZE SES VERSİN'
 
TUHAY-DER'e kadar yürüyüş yapan tutsak yakınları adına Yesure Tufan açıklama yaptı. Yesure, "Bugün yine eylemimize geldik. Eylemlerimiz her gün olacak. Biz her gün direneceğiz ve ayakta duracağız. 7'den 70'e herkes bizim mücadelemize ses versin. Biz bu tecridi kıracağız. Bu tecrit kırılana kadar alanlarda olacağız. Anneler oturmayın bugün oturma günü değil. Sizde bizimle olun. Cezaevinde yakını olsun olmasın tecrit son bulana kadar kimse sesiz kalmasın. Direnişimiz alanlarda sonuna kadar devam edecektir" dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından tutsak anneleri eylemlerini sonlandırdı.