24 Eylül 2024 Salı

Anne Şenyaşar: Ailemi katledenler serbest oğlum neden cezaevinde?

Bakanlığın kapalı olması nedeniyle Adalet Nöbetini haftasonu demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek sürdüren Şenyaşar ailesi, dayanışmayla kazanacaklarını kaydetti. Ailesini katledenlerin serbest olduğunu vurgulayan anne Şenyaşar, "Oğlumu da serbest bıraksınlar" talebini yineledi.

Eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın adalet mücadelesi sürüyor. Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 yılında AKP'li eski milletvekili İbrahim Halil Yıdız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen katliamın ardından failler korunuyor.

ADALET NÖBETİ 26. GÜNÜNDE
Katliamın sorumluluğu üstüne yıkılan Fadıl Şenyaşar'ın tahliyesi ve faillerin yargılanması talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlayan Adalet Nöbeti, Adalet Bakanlığı önüne taşınmasının ardından 26. gününde sürüyor.

Aile haftasonu nöbetlerini demokratik kitle örgütlerini ziyaret etti. TMMOB Genel Merkezini ziyaret eden aile TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ile görüştü.

ŞENYAŞAR: DAYANIŞMAYI BÜYÜTEREK SÜRDÜRECEĞİZ
Ferit Şenyaşar, "Bugün TMMOB Genel Merkezi'ni ziyaret ettik. Süreçten haberdarlar. Ortada bir adaletsizlik olduğunu devlet de hükümet de kabul ediyor ama yargılama konusunda kimse cesaret edip gerekeni yapmıyor. Ortada iki evladı, eşi katledilmiş bir anne var. Bir oğlu da 5 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Diğer taraftan hastanede bu katliamı yapanlar, failler belli olmasına rağmen hala toplum içinde geziyorlar. Bu adaletsizliğe bir çözüm bulununcaya kadar annemle birlikte mücadelemizi Ankara'da dayanışmayla büyüterek sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ANNE ŞENYAŞAR: AİLEMİ ÖLDÜRENLER NEDEN SERBEST
Emine Şenyaşar ise "Ailemi öldürenler tutuklansın. Neden serbest dolaşıyorlar?  Oğlumu da serbest bıraksınlar. Oğlumun bir suçu yoktu. Ailemi öldürdüler, oğlumu bıraksınlar. Hastanenin kamera kayıtlarını çıkarıp bu vahşilerin oğlumu nasıl öldürdüğüne baksınlar. Yapanı da tutuklasınlar. Oğlum neden cezaevinde" sorularıyla tepki gösterdi.

TMMOB: İNSAN HAKLARINA DEĞER VERİYORUZ
Son olarak söz alan TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, ailenin mücadelesine desteklerini vurgulayarak, şunları belirtti: "Şenyaşar ailesi ile omuz omuza, yan yanayız. Hukukun üstünlüğü, adalet sağlanana kadar yürütecekleri bu mücadelede onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu davanın sümenaltı edilmesine izin vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğüne, insan haklarına değer veren meslek kuruluşlarıyız. Şenyaşar ailesinin yaşadığı büyük katliamın unutulmasına seyirci kalmayacağız. Umuyoruz ki adalet yerini bulacaktır."