1 Ekim 2024 Salı

Anne Korkmaz: Ali İsmail'in gururuyla yaşayacağım

Ali İsmail Korkmaz'ın katledilişinin 9. yılında yapılan anmada anne Emel Korkmaz, oğlunun katillerine seslendi. Anne Korkmaz, "Onu öldürdük diye sevinmesin katiller, burada yüzlerce Ali İsmail var. Ali İsmail'in gururuyla yaşamaya devam edeceğim son nefesimi verene kadar" dedi. 

Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz, katledildiği yerde anıldı. Anmada üzerinde "Unutma" yazan Ali İsmail'in fotoğrafları taşındı. 

Söz alan anne Emel Korkmaz, 9 yıl önce oğlunun darp edilerek katledildiği yeri gösterdi. "Ali İsmail'i bedenen aramızdan" aldılar diyen anne Korkmaz, oğlunun katillerine seslendi ve şöyle devam etti: "Onu öldürdük diye sevinmesin katiller, burada yüzlerce Ali İsmail var. Ali İsmail'in gururuyla yaşamaya devam edeceğim son nefesimi verene kadar."

Anne Korkmaz'ın konuşması "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganıyla karşılandı. 

Verilen siyasi kararla hapsedilen Gezi tutsaklarını selamlayan anne Korkmaz, "Tutsak ettiğiniz cezaevine tıktığınız insanlar bizim onurumuzdur, onları destekliyoruz. Ali İsmali'in binlerce milyonlarca insanın bedeninde, düşüncesinde yaşıyor. Ali İsmail ölmedi yaşıyor" dedi. 

Basın metnini okuyan Muharrem Şenel, tüm yasaklara karşı özgürlük şarkılarını söylemeye devam edeceklerini kaydetti. "Evet acılarımız var. Ama kaybettiklerimize, halkımıza sözümüz var adaleti, demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü birlikte yaratacağız" diyen Şenel, "Eskişehir halkı  ve bu ülkenin emekçileri, bugün yasaklanan her şarkıyı milyonlar olarak  söylüyor, yasaklanan her festival güçlenerek yaşıyor, temel hak ve özgürlüklere, emek mücadelesine her saldırı, yaşam biçimine her kısıtlama misliyle direnişe yol açıyor. Çünkü halk yenilmez. Ve daima mücadeleler sürer karanlık gider. Gezi kalır" dedi.