21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara'da Soma anması: Sorumluları asla affetmeyeceğiz

Ankara Madenci Anıtı önünde yapılan anmada, maden emekçilerini ölüme mahkum eden karanlığı hep birlikte dağıtma çağrısı yapıldı. Katledilen 301 maden işçisi, maden emekçilerinin hakları için mücadele yürüten Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter de anıldı, "301'i asla unutmayacağız, sorumluları asla affetmeyeceğiz" denildi. 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Madenci Anıtı önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Soma maden katliamının 10. yılında katledilenleri andı, iş cinayetlerinin hesabının sorulacağını vurguladı. 

"Soma,  Ermenek, Bartın,  İliç, kaza değil katliam. İş cinayetlerinin hesabını soracağız!" pankartının açıldığı eylemde "İş cinayetlerine artık yeter", "Soma'nın hesabını emekçiler soracak", "AKP'den hesabı emekçiler soracak" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşıdı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Özgül Saki ve Ferit Şenyaşar da eyleme destek verdi. 

"Kaza değil cinayet, kader değil katliam", "Katillerden emekçiler soracak" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde ülkenin dört bir yanındaki maden emekçilerine seslenildi. "Bizler köle değiliz. Birleşip haklarımız için mücadele edersek kazanırız. Bizler ne sarı sendikanın ne de patronların kölesi değiliz. Bizler bu ablukayı birleşerek mücadele ederek yaracağız. Her gün kötü koşullarda, yer altında ölümle yer üstünde sefalet ve yoksulluğa boyun eğmeyeceğiz "denilen açıklamada, maden emekçilerini ölüme mahkum eden karanlığı hep birlikte dağıtma çağrısı yapıldı. 

Açıklama şöyle devam etti: "301'in hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu yolda kaybettiğimiz Tahir Çetin ve Ali Faik İnter başta olmak üzere bütün maden şehitlerinin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 301'i asla unutmayacağız, sorumluları asla affetmeyeceğiz. Mutlaka ama mutlaka hesap soracağız."