19 Eylül 2024 Perşembe

Ankara katliamı davasının 9. tur duruşmaları başladı

IŞİD'in 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlediği katliamın davası 9. tur duruşmalarıyla devam ediyor.
10 Eylül Ankara Katliamı davasının 9. tur duruşmaları Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlandı.
 
Savcının mütalaa vermesi beklenen 9. tur duruşmalarında mağdur avukatları başka dava dosyalarından elde ettikleri delilleri mahkemeye sunacak. Avukatlar, katliamda sorumluluğu bulunduğunu belirttikleri kamu görevlilerinin yargılanması taleplerini bir kez daha mahkeme heyetine iletecek.
 
'ADALET İSTEMEZSEK 103 İNSANI KAYBETMİŞ OLACAĞIZ'
 
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi katliamda hayatını kaybedenlerin ailesi ve yüzlerce yaralı adına konuşan Avukat Mehtap Sakinci Coşgun şöyle konuştu:
"Biz bu zamana kadar görülen duruşmalarda bir adım ilerleyememiş olmanın hissiyle yeni duruşmalarda iki ayda bir burada sizinle buluştuk. Ama görünen o ki bizim taleplerimizin yok sayılması etkili bir soruşturmamanın yapılmamasıyla başlayan yargılamanın sonuna doğru geldiğimizi görüyoruz. 10 Ekim Katliamı 103 kişinin canına, 450'nin üstünde yaralısıyla aslında o gün oraya gelen binlerce insanın en talihsiz en karanlık günüdür. Biz o gündem bugüne kadar sadece bir şey dedik. Biz bu sürecin unutturulmaması, unutulmaması için var gücümüzle çalıştık. Bu zamana kadar önümüzü konulan 19 IŞİD'liden başka dosyada ilerleyebildiğimiz hiçbir şey yok. Biz de biliyoruz ki bu karar toplumsal anlamda bu kadar yara açan katliamda 19 tane IŞİD'li sanık gerçek sanıklar ve sorumlular olamaz. Biz her zaman söyledik şimdi de söyleyelim biz katilleri tanıyoruz. Adalet herkes için gereklidir. Bu ülkedeki herkes için adalet mutlaka vazgeçilmez bir şeydir. Ama bize reva görülmeyen adaleti sonuna kadar sesimizi yükselterek isteyeceğiz. Biz adalet istemezsek o gün 103 insanı kaybetmiş olacağız."