19 Eylül 2024 Perşembe

Altındağ'da köpek katliamı: İşkence izleri var

Altındağ'da onlarca köpeğin katledildiği ortaya çıktı. İlk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, ölümlerin üstünden çok geçmediğini, hayvanlarda işkence izleri olduğunu tespit etti.

Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasa, halkın tüm tepki ve itirazlarına rağmen yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle Niğde'de çok sayıda sokak köpeği katledilmiş halde bulunurken, benzer bir katliamın da Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandığı ortaya çıktı.

İhbarlar üzerine Altındağ Barınağına giden hayvan hakkı savunucuları ve avukatlar, barınağın arkasında poşetler içinde onlarca ölü köpek buldu. Bölgeye giden ve ilk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, yaraların ölümlerin üstünden çok geçmediğini gösterdiğini, hayvanlarda işkence izleri olduğunu ifade etti. Açık alana bırakılan cesetlerin halk sağlığını tehdit ettiği de vurgulandı. 

Adli otopsi yapılması ve sorumluların hesap vermesi çağrısı yapıldı.

Gazeteci Umut Taştan'ın sosyal medya hesabından yayımladığı görüntülerde, Altındağ Barınağının arkasındaki alana gidenler katledilen onlarca köpek bedeni bulduklarını aktarıyor. Taştan, "Avukatlar şu anda o bölgeye geçiyor. Onların aktardığına göre, her barınağın etrafında mezarlık oluyor, ayrıca bu bölgede mezbaha da var" diye belirtti.

Görüntüleri paylaşan Taştan, "Ne yazık ki alandan çekilen görüntüler katliamı doğrular nitelikte" yazdı, hayvan hakları savunucularının "Bu çektiklerimiz çukurdan fışkıranlar, yasaklı ırklar. İleride neler var bilemiyoruz" dediğini aktardı.