24 Eylül 2024 Salı

Alper Sapan anıldı: Onlara sözümüz yeni devrimler, ayaklanmalardır

Tüm saldırılara rağmen kaç yıl geçerse geçsin Suruç katliamının hesabının sorulacağı vurgulanan Suruç şehitlerinden Alper Sapan'ın mezarı başındaki anmada, "Bu bizim 33 düş yolcusuna sözümüzdür. Onların bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyecek, göklere taşıyacağız. Onlara sözümüz yeni devrimler, ayaklanmalar olacaktır" denildi.

33 düş yolcularından Alper Sapan, Kurtköy Kabristanında bulunan mezarı başında anıldı. "Suruç'u unutma, unutturma" pankartının açıldığı anmada Alper Sapan şahsında 33'ler anısına saygı duruşu yapıldı.

Ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Birkan Polat söz aldı. 8 yıldır faillerin değil Suruç için adalet isteyenlerin yargılandığını, tutuklandığını kaydeden Polat, "88 yıl da geçse mutlaka ama mutlaka Suruç'un hesabını soracağız. Bulunduğumuz her alanda tek kişi de kalsak Suruç'un hesabını soracağız. Bu bizim 33 düş yolcusuna sözümüzdür. Onların bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyecek, göklere taşıyacağız. Onlara sözümüz yeni devrimler, ayaklanmalar olacaktır" dedi.

Anma konuşmaların ardından sona erdi.