19 Eylül 2024 Perşembe

Ali İsmail katledildiği sokakta anıldı

Gezi direnişinde polisler ve sivil faşistler tarafından dövülerek katledilen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, öldüresiye dövüldüğü sokakta anıldı. Anmada konuşan anne Emel Korkmaz, geçen yıl ilk kez geldiğini belirterek, "Sapa bir yer zannediyordum. Herkesin ortasında bu şekilde darp edilmesini kabullenemiyorum" dedi.
Gezi direnişçisi Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin 5. yılında, polisler ve sivil faşistler tarafından öldüresiye dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki ekmek fırının önünde anıldı.
 
Anmaya Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Anmaya katılanlar arasında HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da yer aldı.
 
Ali İsmail'in dövüldüğü yere karanfiller bırakılırken, açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, şunları söyledi: 
 
"Bundan 5 yıl önce Türkiye tarihinin gördüğü en demokratik tepkimizi ortaya koymuştuk. Türkiye halkları sizlerin yönetmek istediği gibi yönetilmek istemiyor, demiştik. Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıktık, yakın tarihimizin en büyük sosyal ve siyasal tepkisini ortaya koyduk. Fakat Eskişehir'de bu sokakta 19 yaşında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz katillerin kurduğu pusuda katledildi. Biz de Eskişehir'de demokratik kitle örgütleri olarak o gün söz vermiştik, demiştik ki; Ali İsmail Korkmaz bu şehrin onurudur ve ölümsüzdür, o günden bu yana onun adını inatla yaşatmaya devam ediyoruz. Sadece Ali İsmail değil, Gezi sürecinde katledilen gençlerimizin tümünü anıyoruz, onlar Türkiye'nin aydınlık geleceğiydi."
 
ANNE KORKMAZ: HAZMEDEMİYORUM
 
Anne Emel Korkmaz ise "Ali İsmail eğitmen olacaktı. Bugün öğrencilerinin karnelerini hazırlayacaktı. Buraya geçen sene geldim. Sapa bir yer zannediyordum. Çok canım yandı. Herkesin ortasında bu şekilde darp edilmesini kabullenemiyorum, hazmedemiyorum. Alimi yaşattığınız ve unutmadığınız için teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Anma, "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" sloganıyla son buldu.