19 Eylül 2024 Perşembe

Ali Buğdacı: 25 Haziran'da Edirne'ye Demirtaş'ı almaya gideceğiz

HDP, İzmit'in Tüysüzler Mahallesi'nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ali Buğdacı, "25 Haziran'da Edirne'ye Demirtaş'ı almaya gideceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından İzmit Tüysüzler Mahallesi'nde halk toplantısı yapıldı. Toplantıya HDP PM Üyesi Asiye Kolçak, HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Şahabettin Işık, HDP Milletvekili Adayı Ali Buğdacı, Av. Kureyş Bilgiç, EMEP eski İl Başkanı Güner Kizir ve partililer katıldı. Mahalle sakinleri halk toplantısına yoğun ilgi gösterdi.
 
YA DİKTATÖRLÜK YA DEMOKRASİ
 
Toplantıda konuşan HDP Milletvekili Adayı Ali Buğdacı, "Diyor ki enflasyon yüksek, kim çıkardı peki bu enflasyonu? Cemevlerine cümbüş evi dedi. Şimdi Alevilere ve cemevlerine statü tanıyacağım diyor. Şimdi arkadaşlar bu seçimde herkes kendi geleceğini oylayacak. Ya demokrasi ya diktatörlük. Ya tek adam ya çoğulcu demokrasi. Bugün bu anlayış bize bir savaş dayatıyor. Bütün muhalifleri yok etmek istiyorlar. Şimdi biz bu tekçi anlayışa karşı herkesi kapsayan, herkese saygı duyan demokratik bir mücadele veriyoruz" dedi.
 
DEMİRTAŞ'I ALACAĞIZ
 
Konuşmasına devam Ali Buğdacı, 25 Haziran'da Edirne'ye giderek Selahattin Demirtaş'ı cezaevinden alacaklarını ifade ederek, "Bu ülkedeki bütün kesimlere ses veren HDP, sizlere demokrasi vaat ediyor. HDP'nin her konuyla ilgili bir projesi ve çözüm önerisi vardır. Biz bugün bir Türkiye partisiyiz. Bizim için "bunları sandığa gömün" diyenleri biz sandığa gömeceğiz. Bu nedenle herkesin oyuna herkesin desteğine ihtiyacımız var. 25 Haziran'da Edirne'den Demirtaş'ı almaya gideceğiz" şeklinde konuştu.
 
KETIL RESMİ ÇİZEN TUTUKLANIYOR
 
Toplantıda son olarak konuşan HDP PM Üyesi Asiye Kolçak, "Demirtaş'a hangi yüzle cumhurbaşkanı adayı oluyorsun dedi. Bu kadar katliamın yaşandığı esnada kendisi iktidardaydı. Şuan tekçi yapının içindeyiz. Bakın aykırı bir ses çıkaran tutuklanıyor. Duvara ketıl resmi çizen çocukları bile tutuklayacak kadar hukuksuz bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla 24 Haziran'da ya diktatörlük gelecek yada diktatörlüğün bitişi olacak. Devletin bütün imkânlarını kendi emrine almış. Dolayısıyla seçime kadar her gün durmadan çalışacağız. Bunu ancak birlikte başarabiliriz" dedi.