28 Eylül 2024 Cumartesi

Alevilere hakaret eden doktor hakim karşısına çıktı

Alevilere hakaret eden Prof. Dr. A.Ş.D., hakim karşısına çıktı. Dr. A.Ş.D. böyle bir konuşmanın olmadığını iddia etti. Duruşma ertelendi. 

Alevilere hakaret ettiği için yargılanan Prof. Dr. A.Ş.D., ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 8 Temmuz 2015'te kendisine tedavi için gelen hastaya nereli olduğunu sorduktan sonra "Aleviler Cemevi'nde dansöz oynatıyor. Şarap içiyor, buralar cümbüş Evidir. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK'lıdır. Alevilerin hepsi teröristtir" dedi.

Prof. Dr. A.Ş.D.'ye, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması dün İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Prof. Dr. A.Ş.D. savunmasında, bahsi geçen sözleri söylemediğini, zaten konuşmanın da kendisi ve hastane personeli arasında basında yer alan haberler üzerinden geçtiğini iddia etti.

'BİZİ AŞAĞILAMAYA HAKKININ OLMADIĞINI SÖYLEDİM'
Şikayette bulunan İbrahim Kartal ise doktoru yalanladı. Kartal, "Kendisi bana 'Aleviler Cemevi'nde dansöz oynatıyor. Şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK'lıdır. Alevilerin hepsi teröristtir' dedi. Akabinde 'Berkin Elvan da teröristtir. Dosyası var aç oku öğrenirsin' dedi. Gezi olaylarından da bahsetti ve şunları söyledi: 'Katılanların hepsi Alevi ve Kürtler'di. Hepsi şarapçılar ve vatana düşmanlar. Ayrıca Aleviler Atatürk'ü de sevmezler.' Ben çok sevdiğimi ve söylediklerinin iftira ve hakaret olduğunu, bunların yıllardır toplumdaki önyargılar olduğunu, kendisinin bizi aşağılamaya hakkı olmadığını söyledim."

Kartal'ın avukatı Efkan Bolaç da "Amacımız farklı düşüncelere saygı duymayan zihniyeti yargılamaktır, yoksa sanığın kendisine veya bulunduğu makama yönelik bir yargılama kastıyla hareket etmedik. Söylemleri bir profesöre yakışmıyor" dedi. 

Dr. A.Ş.D.'nin hakkında daha önce de benzer şikayetleri içeren dosyaların incelenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 9 Haziran 2020'ye erteledi.