25 Eylül 2024 Çarşamba

Aldar Xelîl: Özerk Yönetim en zor şartlarda bile başarısını gösterdi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin ikinci kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan PYD Eşbaşkanlık Komitesi Üyesi Aldar Xelîl, Özerk Yönetim'in en zor koşullarda bile başarısını ortaya koyduğunu söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin kuruluşunun 2. yıl dönümüne ilişkin twitter hesabından açıklamalarda bulunan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Komitesi Üyesi Aldar Xelîl, Özerk Yönetim'in en zor koşullarda dahi başarısını ortaya koyduğunu söyledi.

Xelil'in yaptığı açıklama şöyle:
"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin kuruluşunun ikinci yıldönümü münasebetiyle, bu deneyime sıradan değil, özel bir deneyim diyebiliriz. Tarihsel, kültürel, sosyal, politik ve askeri gerçekliklerini temsil eden demokratik bir şemsiyenin bölgenin bileşenlerini ve halklarının ihtiyaçlarını karşılayan bir tecrübe. Zor koşullarda yönetim gücünü kanıtladı.

"Özerk Yönetim'e başarılar diliyor, yönetimin mücadelesinde yaşadığı eksikliklerin giderilmesini arzu ediyoruz. Önümüzde hala çok sayıda engel var ve bir sonraki aşamada çifte çalışma ihtiyacı var. Bu tarihi başarı şehitlerin iradesi ve fedakarlığı, halkımızın emeği ve mücadelesi ile elde edildi. Özerk Yönetim, tüm ezilen halkların büyük ve değerli bir mirasıdır.

"Şehitlerin ruhlarına selamlar, mücadele eden halka selamlar. Özerk Yönetim kurumlarının tüm çalışanlarına yeni yılda ve yönetimin yeni aşamasında başarılar dileriz."