24 Eylül 2024 Salı

AKP-MHP seçimle ilgili araştırma önergelerini reddetti

AKP-MHP, HDP ve CHP'nin seçim sonuçlarında şaibe yaratan durumların araştırılması için verdiği araştırma önergelerini reddetti.
Seçimlerde şaibe olduğunu ileri sürerek, İstanbul seçimlerine itiraz eden AKP- MHP, seçimlerde şaibe yaratan durumların etkili olarak araştırılması talebiyle HDP ve CHP'nin Meclis'e sunduğu araştırma önergelerini reddetti. 
 
HDP Grubu’nun sunduğu önergenin gerekçesinde, seçim öncesi yaşanan usulsüzlüklerle seçim sonrası yapılan itirazların reddedilmesine dikkat çekildi. Önergede, Türkiye’nin seçim güvenliğinin tartışılmalı bir hale geldiği belirtilerek, “Sadece AKP-MHP bloğunun itirazları ve bu itirazların kabulüyle bir süreç yürütülmüş olması seçime ve sonuçlarına neden gölge düştüğünü ortaya koymaktadır” denildi.
 
CHP'nin önergesi üzerine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Yüksek Seçim Kurulu, maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir aparatına dönüşmüş durumda” dedi.
 
İYİ Parti Grubu’nun YSK’nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönünde aldığı kararın doğuracağı sonuçların ve 24 Haziran seçimleri ile 16 Nisan referandumunda görev yapan sandık kurulları incelenmesi ve listelerdeki benzerliğin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla verdiği önerge de reddedildi.