24 Eylül 2024 Salı

Akit TV sunucusu Keser'e 1 yıl 6 ay hapis cezası

Akit TV spikeri Ahmet Keser'in "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlardık" sözlerinden dolayı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, ertelendi.
Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" programında, "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden başlarız" diyen spiker Ahmet Keser'in yargılandığı dava Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gördüldü.
 
Keser'in avukatı, müvekkilinin davaya konu sözlerinin atılı suçun unsurlarını oluşturmadığını savundu. Keser'in "şiddete çağrı" yapmadığını, aksine sivillerin öldürüldüğüne ilişkin bir yalanın mantıksızlığı ve haksızlığını ortaya koyduğunu savunan avukat, ceza kanunun aradığı açık ve yakın tehlike şartının oluşmadığını iddia etti. Avukat, Keser'in ırkçı ve şiddet içeren sözlerinin "düşünce ve ifade özgürlüğü" kapsamında ele alınması gerektiğini de savundu.
 
Mahkeme heyeti, sanık Keser'e "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suç, basın yoluyla işlendiği için ceza yarı oranında arttırarak 1 yıl 6 aya çıkaran mahkeme, duruşmalara katılmasını lehe hüküm sayarak sanığın cezasını 1 yıl 3 aya düşürdü.
 
Sanık Keser'in cezası ertelenmedi.