24 Eylül 2024 Salı

Akın: Arkadaşlarımız bu hukuk dışı yargılamayı yargılıyor

Kobanê kumpas davasında verilen arada açıklamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Biz direnmeye, hakkımızı aramaya, adaleti tesis etmeye, herkes için adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Yeşil Sol Parti olarak bu mücadelenin arkasındayız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, milletvekilleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Sincan Hapishane Kampüsü'nde görülen Kobanê kumpas davasında verilen arada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, arada açıklama yapmak isteyen kadınların ağır bir polis şiddetiyle karşılaştığını belirterek, bunu kınadıklarını söyledi. "Artık bu ülke bir hukuk devleti olmaktan çıkmış, otoriter polis devleti haline gelmiştir. Vekillerimiz de dahil olmak üzere söz kurma sırasında her yerde gördüğümüz şiddet kabul edilebilir değildir" diyen Akın, demokratik haklarını her yerde kullanacaklarını ve bu hakka dönük şiddet karşısında tutumlarını da sürdüreceklerini vurguladı.

Bu davanın siyasi bir kumpas davası olduğunu belirten Akın, "Vahşi IŞİD katliamına karşı Kobanî halkının direnişi karşısında bütün dünya oraya destek olmak için, koridor açılması için çaba sarf ederken HDP Genel Merkezi de bir görüş paylaşmıştır. Bu görüşten dolayı arkadaşlarımız yargılanmaktadır. Oysa o zaman hem Birleşmiş Milletler hem Uluslararası Af Örgütü hem de Avrupa Parlamentosu herkesi bütün gücüyle Kobanî halkıyla dayanışmaya çağırmıştır" dedi. Davanın yasa ve hukuk dışı olduğunu kaydeden Akın, davanın Saray rejiminin düşmanlık siyaseti sonucu ortaya çıktığını dile getirdi.

Mahkeme heyetinin savunmaları bile almadan yargılamayı bitirmeye çalıştığını dile getiren Akın, "Aslında burada arkadaşlarımız yargılanmıyor; arkadaşlarımız bu hukuk dışı yargılamayı yargılıyor. Yani arkadaşlarımız Saray rejimini, bu otoriter faşizan rejimi yargılıyorlar. Bu davanın ne kadar delilsiz, hukuksuz olduğunu bir kez daha gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Türkiye halklarına seslenen Akın, şöyle devam etti: "Bu dava HDP'nin kapatılması için uydurulmuş, 6 yıl sonra açılmış bir davadır. Arkadaşlarımız 3 yıla yakındır içeride yatmaktadır. Bunun daha fazla sürdürülmesi devletin ve Türkiye'nin teşhir edilmesinden başka bir işe yaramıyor. Biz direnmeye, hakkımızı aramaya, adaleti tesis etmeye, herkes için adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Yeşil Sol Parti olarak bu mücadelenin arkasındayız. Arkadaşlarımızın onurlu direnişi karşısında, mahkeme heyeti maalesef onursuz bir şekilde kendini savunmaya çalışmaktadır. Biz bunun bir siyasi dava olduğunu tekrar tekrar bütün dünyaya anlatmaya devam edeceğiz."