24 Eylül 2024 Salı

Akbelen'de halka bir kez daha jandarma saldırdı

Akbelen ormanında devam eden kesim işlemi yaşam savunucuları ve köylüler tarafından engellendi. Ardından jandarma ve polisler ormana giren halka saldırdı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen ormanında termik santralin maden sahasının genişletilmek istenmesine karşı köylüler ve yaşam savunucularının direnişi sürüyor. İki gündür jandarma eşliğinde kesim işlemi yapılan ormana giren köylüler, jandarmanın tüm engellerine rağmen kesim ekiplerinin önünü keserek alana girmelerini engelledi.

Kesim ekipleri ise köylülerin üzerine araba sürdü. Ancak köylüler alandan çıkmadı. Bunun üzerine kesim ekipleri geri çekilirken, alana çok sayıda asker geldi.

Bölgede bulunan ekolojist Bahadır Altan, "Yapılan katliamı keşfetmek için alana girdiğimizde 3 tane şirket arabası içinde kesim işçileri ve testereler ile bölgeye geldiler. Önlerinde oturma eylemi yaparak araçların alana girmesini ve daha fazla katliam yapmasını engelledik. Araçlar üstümüze sürerek canımıza kast etti. Ama kalkmadık. Daha sonra da geri geri kaçmak zorunda kaldı. Tekrar gelmeleri olasılığına karşı bekliyoruz. Kurtarabileceğimiz tek ağaç bile kalsa ormanı savunmaya devam edeceğiz. Kesilen ağaçların da isyanı olacağız" diye konuştu.

Alanda bekleyiş sürerken jandarma bir kez daha ormandaki köylülere ve yaşam savunucularına saldırdı. Buna karşı kadınlar, ağaçlara sarılarak, "Çam ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz, yetti artık" diyerek haykırdı. Asırlık ağaçlara sarılan kadınlar, ağaçlardan zorla koparılarak, alanın dışına çıkartıldı.

Çam ağacına sarılan köylü bir kadın, "Benim kollarımı ayaklarımı kırsınlar, çamlarımı öyle kesmesinler. Ağaçlarımızı kesmesinler diye geldik, ancak vatan hainleri geldi, çamlarımıza kıydılar. Yazıklar olsun" diyerek feryat etti.

Öte yandan askerler, Muğla Valiliği'nin ormanlara giriş yasağını gerekçe göstererek, idari para cezası kesiyor. Köylülerin bekleyiş ormanlık alanda sürerken, bölgedeki gazetecilerde asker ablukası altına alındı, çekim yapmaları engelleniyor.