24 Eylül 2024 Salı

Akbelen ormanında yoğun jandarma saldırısı

Akbelen ormanında yaşam savunucularının nöbeti sürerken, jandarma bir kez daha yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda bir kadın kafa travması geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de yer alan Akbelen ormanında İÇTAŞ ve Limak'ın ortağı olduğu YK Enerji'nin termik santral sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkı ve yaşam savunucularının direnişi sürüyor.

Jandarma sabaha karşı bölgede nöbeti sürdüren hak savunuculara ve köylülere dönük çok yoğun bir saldırı daha gerçekleştirdi. Nöbet alanı ablukaya alınırken, kesim alanına girmeye çalışan yaşam savunucuları darp edilerek uzaklaştırıldı. 20'yi aşkın kişi de gözaltına alındı. Jandarma saldırısında düşerek başını jandarma aracına çarpan ve bayılan bir kadın kafa travması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda ağaç da kesilmeye devam edildi.

Yaşam savunucuları ayrıca kesimin nöbet alanına dayanması üzerine Milas - Ören karayolunu keserek YK enerji ve orman işletme müdürlüğü iş araçlarının geçişini engelledi. Eylemcilere TOMA'larla saldırıldı.

Öte yandan İkizköy'e girişlerde de jandarmanın zorluk çıkardığı, "trafik kazası" iddiasıyla geçişlere izin vermediği öğrenildi. Halkın bekleyişi sürüyor.

İkizköylü Nejla Işık şöyle seslendi: "Sabah bütün kesim ekipleri ağaç kıyımına başladı. Alandaki arkadaşlara ulaşamıyoruz. Buraya gelmeye çalışan yüzlerce insan vardı. Çamköy'de yollar kesilmiş. Akbelen Ormanı'nı yok ediyorlar, gözlerimizin içine baka baka ağaçları katlediyorlar. Yürüyerek de olsa buraya gelin."