24 Eylül 2024 Salı

Akbelen ormanında oturma eylemi başlatıldı

Akbelen ormanında süren direnişi ziyaret eden Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın ve milletvekili Perihan Koca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye jandarma saldırdı. Halk tepki olarak oturma eylemine geçti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü İbrahim Akın, milletvekili Perihan Koca ve beraberindeki heyet Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Akbelen ormanında, Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından kömür maden sahasının genişletilmesi amacıyla başlatılan kesim işlemine karşı direnen köylüleri ve yaşam savunucularını ziyaret etti.

Yeşil Sol Parti heyeti ve halka jandarma biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Çok sayıda kişi darp edilirken, jandarmanın hedef alarak özellikle insanların suratına biber gazı sıktığı görüldü.

Çok sayıda kişi jandarma saldırısı sonucu fenalaştı. Yeşil Sol Parti heyeti ve halk, jandarma saldırısına karşı Akbelen'de oturma eylemi başlattı. Burada konuşan Perihan Koca "2 yıldır direnen Akbelen halkı ile burada buluştuk. En doğal yurttaşlık hakkımız olan ormana girişimiz engellendi. Kendi Anayasalarını bile çiğnediler, bu halkın milletvekillerine saldırdılar. Akbelen halkının yanına geldiğimiz andan itibaren coplarla, biber gazıyla TOMA'larla geri püskürtüldük. Barikatları çetelere, sermaye gruplarına, talancı ve yağmacılara değil, halkın vekilleri olan bizlerin önüne koyuyorlar" dedi.