24 Eylül 2024 Salı

Akbelen ormanında direnişe bir kez daha jandarma saldırdı

Akbelen ormanında jandarmanın yoğun biber gazı, tazyikli su ve coplu saldırısına rağmen halk bölgeyi terk etmemekte ısrar ediyor. Son saldırıda çok sayıda kişi yaralanırken HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Gökner gözaltına alındı.

Akbelen ormanında Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından kömür sahasının genişletilmek istenmesine karşı direniş sürüyor. Ülkenin dört bir yanından yaşam savunucuları bölge halkına destek olmak üzere Muğla'nın Milas ilçesine gelmeye devam ediyor.

Halka destek olmak üzere bölgeye giden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü İbrahim Akın ve Perihan Koca'nın da aralarında bulunduğu heyet de halkla birlikte jandarmanın biber gazı ve tazyikli suyla saldırısına uğradı.

Saldırının ardından oturma eylemine geçen kitle 2 saate yakın oturma eylemini sürdürdü. Kitlenin tekrar kesim yapılan alana doğru yürüyüşe geçmesiyle jandarma bir kez daha biber gazıyla ve coplarla saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralanırken, belgeselci Kazım Kızıl'ın da çekim yapması engellenerek suratına yakın mesafeden biber gazı sıkıldı.

Jandarma saldırısında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar gözaltına alındı.

Öte yandan sabah saatlerinde yapılan müdahalede gözaltına alınan ekolojist Deniz Gümüşel emniyet ifadesinin ardından serbest bırakıldı.