24 Eylül 2024 Salı

Akbelen ormanına sahip çıkmak isteyen köylülere jandarma saldırısı

YK Enerji'nin kömür maden sahası genişletme girişimine karşı Akbelen ormanına sahip çıkmak isteyen köylülere jandarma biber gazı ve coplarla saldırdı, gözaltına alınanlar olduğu belirtildi.

Muğla Milas'ta bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bir araya gelen bölge halkına jandarma saldırdı.

Sabaha karşı ormanda nöbeti sürdüren köylülere baskın yapan jandarma ekipleri, bölgeyi kuşatma altına aldı. Jandarma ablukasından kısa bir süre sonra kesim başladı ve çok sayıda ağaç kesildi. Duruma itiraz ederek sloganlarla ağaç kesimi yapılan alana yürüyen köylülere jandarma biber gazı ve coplarla saldırdı. Aralarında avukat İsmail Hakkı Atal ile İkizköy Çevre Komitesi'nden Hasan Yorulmaz'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
İkizköy sakinlerinden Necla Işık, askerin görevinin yangınları engellemek olduğuna işaret ederek, "Buraya gelenleri engellemeye çalışıyorlar. Burada engellenmesi gereken köylü değil. Testerelerle Akbelen Ormanı'na girmişler. Kesinlikle bu mücadeleyi bırakmayacağız, topraklarımızdan çıkmayacağız. Burada doğduk, burada öleceğiz. Her şeyi göze alıyoruz, gerekirse kesim yapılan alana gidip orada yatacağız. Herkesin de buraya akın akın gelmesini istiyoruz. Bugün birlik olma zamanı" diye konuştu.