24 Eylül 2024 Salı

Akbelen direnişçilerinden teşhir

Akbelen Ormanı direnişçileri yaşam alanları için mücadeleyi sürdürüyor. YK Enerji projesinin ortakları Limak Holding ve İÇTAŞ'ı teşhir eden yaşam savunucuları boykot çağrısı da yaptı.

Akbelen Ormanının Limak Holding ve İÇTAŞ'ın ortak projesi YK Enerji uğruna katledilmesine karşı yaşam savunucularının direnişi devam ediyor. Jandarma saldırısına ve işkenceli gözaltılara direnen yaşam savunucuları kamuoyuna da dayanışma çağrılarını sürdürüyor.

Yaşam savunucuları Akbelen Ormanını katletmek isteyen Limak Holding ve İÇTAŞ'ın iki yüzlülüğünü teşhir ediyor. Limak Holding'in yönetim kurulu üyesi Ebru Özdemir, 2022 yılında Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomi Forumunda iklim krizine ilişkin sarf ettiği sözleri yayınladı.

Akbelen Ormanını, ağaçları, doğayı katleden Limak Holding yönetim kurulu üyesi Ebru Özdemir'in ikiyüzlülüğünü dinleyelim 👇#AkbeleneDokunma #AkbeleneSahipCık pic.twitter.com/ZEsr5YLhgd

— POLEN Ekoloji Kolektifi (@PolenEkoloji) July 31, 2023

DOĞA KATİLİ LİMAK'TAN 'İKLİM SAVUNUCULUĞU' YALANI
Kendisini ekolojist gösteren Özdemir, iklim krizine karşı mücadele çağrısı yapıyor. Yaşam savunucularının "O'nu dinledik, peki izlediklerimiz, yaşadıklarımız" sözleriyle orman katliamını ve ağaçları savunanlara yönelik işkenceyi gözler önüne seren bir video paylaştı. Söz konusu videoda Özdemir'in sarf ettiği sözler şöyle: "İklim değişikliği konusunda harekete geçmemek toplumdaki en yoksulları etkileyecek ve hatta insanları yoksulluktan kurtarmaya yardımcı olacak son ekonomik büyümeyi geriletecektir. Dünya bankası raporu iklim krizi nedeniyle 2030 yılına kadar 68 ile 135 milyon insanın daha yoksulluğa itilebileceğini tahmin ediyor. Bu nedenle küresel sıcaklıklardaki değişimi azaltmak ve dünya çapında yaşam standartlarını korumak için iklim değişikliğiyle mücadele etmek gerekmektedir. İklim değişikliği tartışmasız en büyük küresel risk haline geldi. Hepimizin sorumluluğu var ama bu görev özellikle enerjiyle ilgili toplam küresel karbondioksit emisyonlarının yüzde 37'sinden sorumlu olan inşaat gibi karbon ağırlıklı sektörlerde faaliyet gösterenler için çok ciddi boyutta. İklimimizi korumak ve küresel sıcaklıkların 1,5 santigrat derecenin üzerine çıkmasını önlemek için inşaat sektörünün sürdürülebilir uygulamalar geliştirmesine acil ihtiyaç var. inşaat sektöründeki pek çok kişi çok uzun süredir çevresel etkiyi ciddiye almıyor. Yine de sektörün olumlu değişimi yönlendirmesi için muazzam fırsatlar var. Bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak için şimdi harekete geçmeliyiz."

İÇTAŞ'A AİT İŞLETMELERE BOYKOT ÇAĞRISI
YK Enerji projesinin bir diğer ortağı İÇTAŞ'a ait Ankara Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, İstanbul Havalimanı, Antalya Havalimanı, İstanbul Otoyol İşletmeleri, İÇTUR İstanbul Havaalanı işletmelerini paylaşan Akbelen direnişçileri de bu işletmeleri boykot çağrısı yaptı.