24 Eylül 2024 Salı

Akbelen direnişçileri Ankara'da: Bizi köyümüzden etmesinler

Akbelen ve Dikmece direnişçileri ile yaşam ve emek savunucuları Ankara'da bir araya geldi, mücadelenin süreceğini vurguladı.

Akbelen direnişçileri Meclis'te gerçekleşecek olağanüstü oturum öncesi Ankara'ya geldi. Akbelen direnişçileri Ankara'daki yaşam hakkı savunucuları, emek ve meslek örgütleri tarafından sabah saatlerinde karşılandı.

Ardından DİSK, KESK, TMMOB, Ankara Tabip Odası ve Ankara Diş Hekimleri Odası'nın çağrısıyla Makina Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi'nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, "Ankara'da kara kömüre yer yok", "İkizköy direnişini selamlıyoruz Akbelen Ormanını vermeyeceğiz" pankartları ve "Akbelen için adalet", "Akbelen'den Cudi'ye Cudi'den Dikmece'ye yastayız, isyandayız", "Limak Akbelen'den defol", "Ormanlar bizim kahrohsun kapitalizm", "Akbelen Ormanlarını Limak'a vermeyeceğiz", "Su havzalarımızı kurutamazsınız", "Akbelen'e sahip çık" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı.

AKBELEN DİRENİŞÇİLERİ: BİZİ KÖYÜMÜZDEN ETMESİNLER
Söz alan bir köylü Akbelen Ormanının katledilmesinin ve bölgede yapılacak madenciliğin geçim kaynakları olan tarımı ve hayvancılığı bitireceğini ifade etti. Köylü devamında şunları söyledi: "Bizi köyümüzden etmesinler, biz hayvancılık yapıyoruz, tarımcılık yapıyoruz, pazarcılık yapıyoruz. İklim krizi içinde yaşıyoruz. Bir kilo domates, bir çuval un, ekmek kaç para? Biz ne yiyip ne içeceğiz? 5 bin TL'den aşağı ev yok, bir dönüm tarla 500 bin lira. Biz nasıl alacağız? Ama biz köyümüzde köylü olarak da kalsak acımızdan ölmeyiz. Bizi köyümüzden etmesinler" dedi.

DİKMECE KÖYLÜLERİ: SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ
Zeytinlikleri için direnen Antakya'dan gelen Dikmece köylüleri de deprem sonrasında yaşama tutunma mücadelesinin devam ettiğine dikkat çekti. Dikmeceliler, konut inşaatı için zeytinliklerine göz konduğunu belirtti. Köye bir kilometre uzaklıkta boş Hazine arazileri olduğunu hatırlatan Dikmeceliler, zeytinlikleri için sonuna kadar direneceklerini vurguladı.