19 Eylül 2024 Perşembe

'AİHM Roboski'de cezasızlık politikasına destek verdi'

Roboski katliamının 77. ayı dolayısıyla Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemde konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, AİHM'in Türkiye?deki cezasızlık politikasına destek verdiğini belirtti.
İHD İstanbul Şubesi, Roboski'ye adalet talebiyle her ayın 28'inde yaptığı eylemlere devam etti.  
 
Roboski katliamının 77. ayında Galatasaray'da bir araya gelen İHD üyeleri, "Roboski 77. ay. Adalet?" yazılı pankart ile katledilenlerin fotoğraflarını taşıdı.  
 
Açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri, AİHM'in Roboski başvurusunu reddetmesine tepki gösterdi. 
 
Yoleri, "Roboski katliamı için adalet arayışımız bir yara daha aldı. İç yargı yollarında, bombaları atanlar, emirleri verenler bilinmesine rağmen suçluların yargılanmalarına izin verilmeyerek suç dosyalarının kapatılmasından sonra, geçtiğimiz hafta, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi (AİHM) de Roboski katliamı başvurusu hakkında 'iç hukuk yollarının tüketilmediği' gerekçesi ile kabul edilemezlik kararı verdi" dedi.
 
AİHM'in bu kararıyla Türkiye’deki cezasızlık politikasına destek verdiğini ifade eden Yoleri, "Roboski kararı, bir başvuruda eksik belgelerin tamamlanmasına ilişkin avukatın sunduğu mazeretin kabul edilmemesi nedeniyle ret kararı verilmesine ilişkin ilk ve tek karardır" dedi, AİHM’nin siyasallaştığı tartışmalarını hatırlattı. 
 
Yoleri, "Tüm dünya unutturmaya çalışsa da bizler Roboski katliamını unutmayacağız" dedi.