24 Eylül 2024 Salı

AGİF üyesi Tahsin Recber sonsuzluğa uğurlandı

AGİF üyesi Tahsin Recber ailesi, yoldaşları ve dostları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonuna bağlı Stuttgart Gik-Der üyesi, Sosyalist göçmen işçi Tahsin Recber, ailesi, yoldaşları ve dostları tarafından Almanya'nın Stuttgart  şehrinde bulunan Bergfriedhof mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı.

26 temmuz 2023 günü yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da yaşamını yitiren Recber, 3 Ağustos 2023 günü vasiyeti üzerine İstanbul'dan Stuttgart şehrine getirilerek geçen yıl kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren oğlu Timur Recber'in yanına uğurlandı.  

Cenaze törenine, devrimci kurum temsilcileri ve dostları katıldı. Cenazenin başında, Alevi inanç temsilcisinin yaptığı konuşma sonrası toprağa verilen Tahsin Recber, karanfillerle sonsuzluğa uğurlandı.

Anma sonrası yerli enternasyonal dernek Gasparitsch'de bir araya gelen ailesi ve yoldaşları yaptıkları konuşmalarla Recber'i andı.

AGİF temsilcisi yaptığı konuşmada, federasyon üyesi Tahsin Recber'i yitirmenin hüznünü yaşadıklarını, tüm ailenin, yoldaşlarının ve dostlarının acılarını paylaştığını söyledi. 

AGİF temsilcisi konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Tahsin yoldaşımız, göçmen işçi olarak Almanya'ya ilk gelenlerdendi. 1974 yılından bu yana örgütlü bir devrimci olarak işçi çalışmasının, sınıf mücadelesinin görevlerini omuzladı. O, işçi disipliniyle, parti disiplinini dolu dolu yaşayan, özdeşleştiren bir yoldaşımızdı. O, inandığı değerlere tutkuyla bağlıydı. Örgütlü mücadeleye, sosyalizme inancı, değerlere ideolojik bağlılığı, yoldaş sevgisini dolu dolu yaşamasında da kendini gösteriyordu. Kapısı her daim yoldaşlarına, partisine açıktı. Ömrünün sonuna kadar da böyle yaşadı. Tahsin yoldaşımız, amcamız, seni unutmayacağız, daima bizimlesin, daima seninleyiz."

Tahsin Recber'le çeşitli dönemlerde birlikte mücadele ettiği yoldaşları ve dostları konuşarak onu anlattılar. Konuşmalarda Recber'in sosyalist bir işçi olarak örgütlü mücadeleye olan inancını ve ortaya koyduğu disiplinli ve özverili yaşamını, mücadele ettiği değerleri koruyup yaşatarak veda ettiği belirtildi.

MLKP adına yapılan konuşmada, Tahsin Recber'in, sosyalizm ve komünizme olan inancı, partili ve örgütlü olma bilincinin yüksek bir devrimci olduğu vurgulanarak onun inandığı değerleri yaşatmanın ve mücadelesini yürütmenin önemine dikkat çekildi. 

Aile adına yapılan konuşmada, Tahsin Recber adına uğurlamaya katılan, emek veren herkese teşekkür edildi.

Etkinlik, yapılan sohbetler ve ailenin hazırladığı lokmaların yenilmesinden sonra son buldu.