19 Eylül 2024 Perşembe

AGİF: Oylar HDP ve Demirtaş'a

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin açıklama yapan AGİF, oyların HDP'ye ve Demirtaş'a verilmesi çağrısı yaptı.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. 
 
AGİF, "OHAL'e, YSK hilelerine, burjuva medya tekellerinin sansürüne, başta HDP eski eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere onbinlerce tutuklu HDP'liye ve her türden eşitsizliğe rağmen Erdoğan'ın başında olduğu Saray rejimi ve ortakları MHP'nin korkuları hergün büyümektedir" dedi.
 
Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararı almasını kendinin meşruiyetini sağlama amacı olduğunu kaydeden AGİF, "Ancak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Halkların adayı Demirtaş korkusu Saray'ın her odasına işlemiş durumda" diye belirtti.
 
AGİF, "Artık dikiş tutmayan rejim başta Kürt illerine başlattığı insanlık dışı savaşla, muhalif ses çıkaran her kesimi hapishanelere doldurmakla, faşist çetebaşları ile ittifaklarla ve tek ses medya ile kurtarmaya çabaları hayat bulmamıştır. Poitik istikrar ve ekonomi vaatleri ayını bile doldurmadan her seferinde çökmeye başlamıştır" dedi.
 
İşçi ve emekçilerden, Kürtlere, Rumlara ve tüm ötekileştirilen halklara, Alevilere ve demokrat müslümanlara, kadınlardan ve gençlere kadar tüm ezilen kesimlerin birleşik demokratik cephe HDP'yi ve onun adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyerek özgürlüğe bir adım daha yakınlaşacağını vurgulayan AGİF, şu ifadeleri kullandı:
"Biz Avrupa'da yaşayan göçmenlerde ev ev gezerek, bildirilerimizi, sosyal medya çağrılarımızı elden ele dağıtarak bu mücadeleyi büyütmelidir. Seçim çalışmalarının son etabında atılacak her adım diktatörün sonunu yakınlaştıracaktır. Mücadelenin 24 Haziran ile sınırlı olmadığınıda bilerek, uzun soluklu koşulara hazırlanarak örgütlenmek, Almanya'da 7-19 Haziran arası konsolosluklarda oy kullanma işlemine aktif olarak çevremizi taşımak ve devamında kalıcı örgütlülükler yaratmak en yakın görevimiz olmalıdır."