22 Eylül 2024 Pazar

AFAD depremzedelerle yaptığımız röportajdan rahatsız oldu

Antakya'nın Karyer mahallesinde yaşayan Rahmioğlu ve Miroğlu kardeşlerle yaptığımız röportajı dün yayınladıktan sonra AFAD yetkilileri ailenin yanına gitti. Gülay Rahmioğluna, konteyner verdiklerini söyleyen AFAD yetkilileri, depremden önce kiracı olduğu için aslında konteyner hakkı olmadığını söyleyerek, yaptıkları "iyilik" karşısında ajansımıza konuşmalarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Maraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen devlet halkın ihtiyaçlarını karşılamıyor. Antakya'da halk, depremden bu yana çadırlarda ve devletten zar zor aldıkları ve kendi imkanlarıyla kurdukları konteynerlerde kalıyor.

Antakya'nın Defne ilçesi Karyer Mahallesinde yaşayan Gülay Rahmioğlu ve Ali Miroğlu kardeşlerle yaptığımız röportaj dün ajansımızda yayınlandıktan sonra AFAD yetkilileri ailenin yanına gitti. Gülay Rahmioğlu ile görüşen AFAD yetkilileri, kiracı olduğu için konteyner alma hakkı olmadığını, buna rağmen kendisine konteyner verdiklerini söyleyerek, yaptığımız haberden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

AFAD yetkilileri ile görüşmesine ilişkin ajansımıza konuşan Gülay Rahmioğlu, "Geldiklerinde konteyner alma hakkım olmadığını, ama bana konteyner verdiklerini söylediler. Yeniden başvurabileceğimi konteyner talep edebileceğimi de söylediler. Bazılarına veremediklerini söylediler" dedi.

AFAD yetkililerinin abisi Ali Miroğlu'nun yağmur yağdığında çadırının içinin su dolduğu şeklindeki anlatımlarını gördüklerini söylediğini aktaran Rahmioğlu, "Evet AFAD bana konteyner verdi. Konteynere sokağa bırakıp gittiler. Ben kepçe, vinç getirdim, zor şartlarda kurdum. Konteyner su damlatıyordu, kendi imkanlarımla hepsini yaptım. Bana bu konteynere engelli kızım olduğu için verdiler, yoksa hiçbir şey vermiyorlardı" diye ekledi.