24 Eylül 2024 Salı

Adana'da TTB yöneticilerine verilen cezaya tepki

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, TTB Merkez Konsey üyelerine verilen cezaya tepki göstererek, "İktidara hoş görünmeyen her ifadenin yargılanarak cezalandırılmasını kabul etmiyoruz" dedi.
Adana Tabip Odası, KESK, DİSK, TMMOB, Adana Veteriner Hekimler Odası ve Adana Barosu düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerine verilen hapis cezasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
Basın toplantısında konuşan AdanaTabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, "İçeriği savaş karşıtlığı olan bir açıklamanın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' gibi bir ifade ile tanımlanması ve bu gerekçeyle cezalandırılması anlaşılabilir bir durum değildir" dedi. Hilal, "Bizler, Adana'da faaliyet gösteren meslek örgütleri ve sendikalar olarak, görüşünü özgürce ifade etmenin bir suç olmaktan çıkarılmasını talep ediyoruz. İktidara hoş görünmeyen her ifadenin yargılanarak cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Hekimlerin her durumda ölüme karşı yaşamı savunmalarının mesleki sorumlulukları gereği olduğunu belirtiyor, ülkemiz yargı sisteminin en yakın zamanda bu büyük yanlıştan dönmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Ceza alan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş da verilen cezaya tepki göstererek, "Süreç elbette temyize gidecek. Umudunuz var mı? diye soracak olursanız, Türkiye'deki hukuk sisteminde yaşadığımız dönem ide göz önünde bulundurarak çok fazla umutlu olmadığımızı belirtmek isterim. Bu kararların eninde sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden (AİHM) döneceğine inancım tamdır" dedi.