19 Eylül 2024 Perşembe

Adana'da 1 Mayıs iradesi polise geri adım attırdı

Adana'da 1 Mayıs için bir araya gelen çok sayıda kişi polisin engelleme girişimlerini yok saydı, taleplerini haykırdı. DEM Parti'nin alana alınmak istenmesine karşı direnen kitle polise geri adım attırdı.

Adana'da polisin tüm engelleme girişimi ve baskılarını püskürten işçi ve emekçiler, ezilenler 1 Mayıs'ta yan yana geldi, taleplerini haykırdı. Polisin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) alana almak istememesine karşı iki saat boyunca süren kararlılık ve direniş sonucu polis geri adım atmak zorunda kaldı. 

Kasım Gülek Köprüsünde toplanmaya başlayan çok sayıda kişi sloganlarla miting alanına doğru yürüyüşe geçti. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganıyla mitinge katılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) halka yönelik konuşmalarla örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı. DEM Parti Gençlik Meclisi de "İnsanlığın kaderi kendi emeğiyle yazdığı yazgısıdır" pankartıyla yürüdü. 

Yürüyüşte sık sık "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı. 

Miting alanına gelindiğinde ise polis DEM Parti'yi "Tecrit suçtur" yazılı önlükleri nedeniyle alana almak istemedi. Bunun üzerine mitinge katılmak üzere yan yana gelen herkes oturma eylemine geçti, sloganlarla engellemeye tepki gösterdi. 

Kitlenin kararlılığı ve iradesinin ardından polis geri adım atmak zorunda kaldı. DEM Parti'nin de alana girmesiyle miting gerçekleşti. Uğur Mumcu Meydanı'nda taleplerini haykıran çok sayıda kişi, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti.