16 Eylül 2024 Pazartesi

Adana'da 1 Eylül yürüyüşü: Barışçıl politikalar uygulansın

Adana'da bir araya gelen çok sayıda kişi, barışın haklar ve özgürlükler temelinde ancak sağlanabileceğini belirtti. Yapılan eylemde, nefret dilinin son bulması için iktidara barışçıl politikalar uygulaması çağrısı yapıldı. 

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla çok sayıda kişi bir araya geldi. Sloganlarla İnönü parkından Atatürk parkına yapılan yürüyüşte, barış tesis edilene dek mücadelenin süreceği kaydedildi. 

"Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler için yaşasın 1 Mayıs" başta olmak çok sayıda pankart gerçekleşen yürüyüşün ardından İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş basın metnini okudu. Eyleme, DEM Parti Milletvekili Ali Bozan da katıldı.

Ataş, "Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak benimsediğimiz temel yaklaşım, barışın insan hakları ve özgürlüklere dayalı oluşudur. Savaş ve çatışmaların temel sebebi, hakların ve özgürlüklerin tanınmayışıdır. Bu nedenle bizler, her ne şart altında ve dünyanın neresinde olursa olsun, barışın haklar ve özgürlükler temelinde sağlanabileceği düşüncesindeyiz. Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle bir kez daha barış isteğimizi yüksek sesle dile getiriyoruz. Topluma dayatılan tekçilik, ırkçılık, milliyetçilik, ötekileştirmenin ve nefret dilinin son bulması için iktidarı insan haklarına dayalı barışçıl politikaları uygulamaya ve Türkiye'nin toplumsal barışına engel teşkil eden tecrit politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bizler, barışın tesis edileceği ana kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Bütün Dünya Halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü selamlıyoruz" dedi. 

Açıklama sonrası halay çeken kitleye polis saldırdı.