21 Eylül 2024 Cumartesi

Adalet Nöbeti'nde mücadeleye devam sözü

Adalet Nöbeti'nin 76. haftasında konuşan Avukat Güneş Pehlivan, yargı bağımsızlığı önündeki tüm engeller kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerinin sözünü verdi.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 76. haftasında devam etti. Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde başlayan nöbet, adliyenin C kapısında yapılan açıklama ile son buldu.
 
Açıklamada ilk olarak konuşan Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Güneş Pehlivan, rehin alınan yargı adına bir arada olduklarını ve yargı bağımsızlığının sadece demokratik rejimlerde ve hukuk ülkelerinde olduğunu söyleyerek, "Hiçbir hukuk ülkesinde avukatlar müvekkiline susma hakkını hatırlattığı için tutuklanmazlar. Halkın söz gücünün teminatı olan gazeteciler haber yaptıkları için teker teker toplatılmazlar. Tutuklu sanıkları tahliye eden yargıçlar, ertesi gün keyfi yer değişikliğine maruz kalmazlar. Aydınlar yayınladıkları bildiriler nedeniyle linç edilmezler. Kadınlar koruma talebiyle ilgili makamlara başvurduklarında 'Yarın siz kocanızla barışırsınız, biz kötü oluruz' cevabını alarak şiddet gördüğü eve geri gönderilmezler" diye konuştu.
 
'MÜCADELEYE DEVAM' SÖZÜ
 
Yargı bağımsızlığı önündeki tüm engeller kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edecekleri sözü veren Pehlivan, "Dayanışmamız ve örgütlülüğümüz hiçbir baskının, zorbalığın, yargısız infazın erişemeyeceği bir yerdedir" diye belirtti.
 
'ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİM'
 
Adalet Nöbeti'nin sesini duyurabileceği tek alan olduğunu dile getiren Stajyer Avukat Emre Erdal ise "Stajyer avukatların içerisinde bulunduğu, adalet duygusuyla ilgisi olmayan emek sömürüsü koşullarını anlatabileceğim, köle koşullarına isyan edebileceğim ve adalet isteyebileceğim başka mecra yok. Memleketin içinden geçtiği bu kabusta genç bir meslektaşınız olarak onurlu bir şekilde adalet istemeye devam edeceğim. Bizler her zaman hukuku savunmaya de haksızlıkların karşısında durmaya hazırız" diye konuştu.