19 Eylül 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti 62. haftasında gerçekleştirildi

62. Adalet Nöbeti, İstanbul Adliyesi'nde çok sayıda avukatın ve destekçinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Hukukçu, gazeteci, demokratik kitle örgütleri 62. Adalet Nöbeti'nde buluştu. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde toplanan çok sayıda avukat, tutuklu meslektaşlarının fotoğraflarını taşıdı.
 
Adliye önünden yapılan açıklamada, serbest bırakılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine selam gönderildi. "Dün çok büyük bir sevinç yaşadık. Bakırköy ve Silivri Cezaevlerinde tutulan 14 Boğaziçili genç, ilk duruşmada serbest kaldılar" dendi.
 
Baro Meclisi Divan Başkanlarından Zeki Diren burada yaptığı konuşmada, "Adil yargılanmanın en önemli unsuru olan savunmanın temsilcilerine karşı yapılan haksız, hukuka aykırı, eylemler karşısında onuru ile mücadele eden avukatlardır. Yakın tarihimizden örnek vermek gerekirse, askeri darbe döneminde kapısına kilit vurulan İstanbul Barosu'nun bu kilidi söküp atmasında merhum Orhan Apaydın'ın ve tüm avukatların mücadelesi hak, hukuk, adalet için verilen mücadelenin demokrasi ve hukuk tarihine geçmiş büyük örneklerinden biridir. Avukatların, basın mensuplarının düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı tutuklandığı bir ortamda ülkemiz seçime gitmektedir. Kamu vicdanının daha büyük yaralar almaması bakımından idare edenlerin demokratik hukuk devleti kurallarına uygun ve bu anlayış içerisinde hareket etmesi en büyük temennimizdir. Adaletin mutlak uygulanması tartışılmaz bir gerçektir. Bağımsızlık, halkın refah ve mutluluğu adaletin varlığı ile mümkündür" şeklinde konuştu.
 
Adalet Nöbeti, Tiyatrocu Levent Üzümcü'nün, Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları isimli yapıtından bir bölüm seslendirmesi ile sona erdi.