28 Eylül 2024 Cumartesi

'Adalet içinde yaşamak istiyoruz' kampanyası

Aydın ve sanatçılarında aralarında olduğu çok sayıda isim, adil yargı, bağımsız ve mahkemeler için "Adalet içinde yaşamak istiyoruz" talebiyle imza kampanyası başlattı.

Aralarında Rakel Dink, Türkan Elçi, Tarık Ziya Ekinci, Nesrin Nas, Abdülbaki Erdoğmuş, Tarhan Erdem ve Rıza Türmen'in de olduğu çok sayıda isim, yargının bağımsızlığı ve adil yargı talebiyle imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası "Adalet İçinde Yaşamak İstiyoruz" şiarıyla change.org üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Bizi toplum yapan temel harcın adalet olduğuna inanan yurttaşlar olarak, anayasada yer alan hukuk devleti ilkesine uyulmasını istiyoruz. Adil yargılanma hakkını, mahkemelerin bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına alan anayasa maddelerini yüksek sesle hatırlatıyoruz. İktidarın beklentilerini değil, adaletin gereklerini yerine getiren mahkemeler istiyoruz. Adalet umudunu yitirmiş bir kalabalığa dönüşmeyi reddediyoruz. Hangi görüş ve inanca sahip olursak olalım, hangi siyasi partiye oy verirsek verelim buluştuğumuz yer burası: ADALET İÇİNDE YAŞAMAK."