24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistlerden Atılım ve ETHA'ya ziyaret

Açlık grevindeki Leyla Güven ve tutsakların sesini dışarıya taşımak ve kamuoyu oluşmasını sağlamak için açlık grevinde olan ESP, SKM, SGDF ve ÖGK üyesi sosyalistler ETHA ve Atılım Gazetesi'ni ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevinin 3. ekibide yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri, Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Atılım Gazetesi'ni ziyaret etti.
 
ESP'Lİ GERÇEK: TOPLUM TECRİDE KARŞI TAVIR ALMALI
 
Leyla Güven'in başlattığı mücadeleyi, binlerce tutsağın katılarak büyüttüğünü belirten ESP üyesi İbrahim Gerçek, Bakırköy Hapishanesi'nde bulunan yiğeni Hülya Gerçek'in de açlık grevi direnişinin 57. gününde olduğunu hatırlattı.
 
Gerçek, "Direnişin sesini sokaklardan, kurumlara her yere taşımaya çalışıyoruz. Kurumlarla yaptığımız görüşmelerde, onların da sürece müdahil olmasını istiyoruz. Tecrit sadece tutsakları kapsamıyor, fabrikalarda işçilere, semtlerde kadınlara, okullarda çocuklara uygulanan bir tecrit gerçeği var. Toplumun her kesmine uygulanan tecride karşı tavır alınmalıdır" dedi.
 
SGDF: KAMPÜSLERDEN SOKAĞA SES OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
SGDF üyesi Mert Karatağ, Leyla Güven'in kadın iradesinde buz kıran rolü oynadığını söyledi ve üniversitelerin kampüslerinden sokağa kadar bir çok alanda direnişe ses katmaya çalıştıklarını söyledi. Karatağ, "İnsanlık için sürdürülen bir mücadele ve halklarımız buna ses vermeli. Biz de bunun için açlık grevindeyiz" dedi.
 
SKM: SESSİZLİĞİ KIRMAK İÇİN DİRENİŞTEYİZ
 
SKM üyesi Cansu Akkaş, açlık grevlerinin kadın öncülüğünde başladığını hattırlattı, var olan sessizliği kırmak için direnişte yer aldıklarını belirtti.
 
ÖGK: YARIN GEÇ OLABİLİR, BUGÜNDEN SES VERMELİYİZ
 
Kadın tutsakların büyüttüğü açlık grevi mücadelesine genç kadınlar olarak sessiz kalamayacaklarını kaydeden ÖGK üyesi Neslihan Duran, "var olan ölü toprağını atmak" istiyoruz dedi. 25 Kasım'da, 8 Mart'a kadınların alanlara çıkarak haklarını savunduklarını hatırlatan Duran, "Kadınlar, tecavüzcüleri koruyan erkek yargının tecriti altında. Cinsiyetçi, baskıcı politikaları sokakta değiştirebiliriz. Kadınlar olarak sorumluluğumuz. Yarın çok geç olabilir, bugünden ses vermeliyiz" diye kaydetti.
 
BAKIR: GERÇEĞİ TOPLUMA ULAŞTIRARAK TECRİTİ KIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Atılım Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, tecridin basın yayın organlarına da uygulandığını belirtti ve ekledi: "OHAL sürecinde onlarca basın yayın kuruluşu kapatıldı, gazeteci ve yazarlar tutuklandı. Bu gerçeğin halka ulaştırılmaması için uygulanan tecridin bir çeşididir. Biz de, her şeye rağmen gerçeği halka ulaştırmaya çalışarak, tecride karşı mücadele veriyoruz. Açlık grevi direnişini topluma ulaştırmaya çalışıyoruz."
 
TEMEL: DİRENİŞİN KAZANIMI HER ALANDAKİ TECRİDİN KIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ
 
ETHA Editörü İsminaz Temel de, toplumun gerçekleri öğrenmemesi için önce tecridin basına uygulandığını söyledi. Temel, "Leyla Güven ya da hapishanelerde direnişte olan tutsakların sesini duyuracak, Gebze Hapishanesi önünde polis şiddetine maruz kalan annelerin görüntülerini yayınlayacak basın kuruluşları kapalı, gazeteciler ya hapishane de ya da işlerini yapamıyor. Ancak, özgür basın geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz.  Bu gelenek ne olursa olsun, gerçeğin karartılmasına izin vermeyecek. Bu mücadelenin kazanılması, her alanda dayatılan tecridin yıkılması bakımından önemli" dedi.