24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler Suruç Aileleri ile biraraya geldi

"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren sosyalistler, Gebze M Tipi Hapishanesi önünde eylem yapan anneleri ile Suruç Aileleri İnisiyatifi'ni ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) üyeleri, Gebze M Tipi Hapishanesi önünde eylem yapan anneleri ile Suruç Aileleri İnisiyatifi'ni ziyaret etti.
 
Açlık grevindeki sosyalistler HDP Gebze İlçe binasında, açlık grevindeki çocuklarının seslerini duyurmak için Gebze Hapishanesi önünde eylem yapan anneleri ziyaret etti.
 
Gebze'de yapılan ziyaretin ardından sosyalistler BEKSAV'da Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleriyle biraraya geldi. Burada konuşan 59. gündür açlık grevinde olan Aydın Akyüz'ün kardeşi Aygül Akyüz, kardeşi ile yaptığı telefon konuşmasında kendisine "Dışarıdaki insanların umudu nasıl? Bizim için umut var mı?'' dediğini ve kardeşinin, açlık grevcilerinin yaşatmak için direndiğini belirtti.
 
Akyüz, tecridin sadece hapishanele9rde değil, devletin olduğu her yerde olduğunu aktardı ve "Tüm etnik gruplar bir biçimiyle devletin ayrımcılığıyla yüzleşiyor, devletin meclisi, kanunları niye var? Kendi mevcut yasasını uygulamayan bir devlet nasıl kendine hukuk devleti diyebilir?'' ifadelerini kullandı.
 
Herkesin açlık grevlerinin farkında olduğunu ama kimsenin hareket etmediğini kaydeden Suruç yaralısı Yasin Can, hapishanelerde kritik günlerin yaklaştığını söyledi.