24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler İHD ve Ege TUHAYDER'i ziyaret etti

ESP ve SKM'nin Ankara'dan devraldığı açlık grevi eyleminin ikinci gününde İHD İzmir Şubesi ve Ege TUHAYDER ziyaret edildi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) Ankara'dan devraldığı açlık grevi eyleminin ikinci gününde İHD İzmir Şubesi ve Ege TUHAYDER ziyaret edildi.
 
Açlık grevindeki ESP ve SKM üyeleri, ilk olarak İHD İzmir Şubesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP'nin İstanbul'da başlattığı ve altıncı ekip olarak Ankara'dan devraldıkları açlık grevi eyleminden bahsetti. Ok, "Tutsaklar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine uygulanmaya çalışılan tecride karşı ses çıkarmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişine ve 7. güne giren ölüm oruçlarına destek olmak ve toplumda duyarlılık oluşturmayı bir görev biliyoruz" şeklinde konuştu.
 
İHD ZİYARETİ İLE BAŞLANDI
 
İHD İzmir Şubesi yetkililerinden çalışmaları ve elde ettikleri sonuçlar hakkında da bilgi alan Ok, diğer demokratik kitle örgütlerinin sürece yaklaşımını ve duyarlılığını arttırmak için herkesin üzerine görev düştüğünü de ifade etti. İHD İzmir Şubesi yetkilileri açlık grevleri ve ölüm oruçlarına ilişkin ilk günlerden itibaren oluşturdukları TİHV, ÖHD, ÇHD, İHD ve SES'ten oluşan komisyonun çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
TUTSAK YAKINLARI: KAYGILIYIZ
 
İHD'ye yapılan ziyarette iki tutsak yakını süreçten endişe duyduklarını ve toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olmasını istediklerini, bu sorunun sadece tutsak yakınlarını değil toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini ifade ettiler ve herkesin daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.
 
TUHAYDER: ONURLU DURUŞUNUZU SELAMLIYORUZ
 
İHD'nin ardından TUHAYDER'i ziyaret eden sosyalistler burada da açlık grevlerinin geldiği aşama ve birlikte yol yürünen kurumlarla neler yapılabileceği ve toplumun geri kalanında nasıl duyarlılık oluşturulabileceği üzerine söhbet etti. Açlık grevlerinin temel talebinin anayasanın uygulanması olduğunun da ifade edildiği sohbette herkesin üzerine düşen sorumluluğa göre hareket etmesi ve açlık grevi direnişçilerinin sesine ses vermesi gerektiğine değinildi. Ziyaret sırasında birlikte mücadele vurgusu yapan ve bunun öneminden bahseden Ege TUHAYDER yöneticileri sosyalistlerin bu anlamlı ve onurlu duruşunu selamladıklarını ifade etti.