24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler DEDEF, PSAKD ve Güven Pınar'ı ziyaret etti

Açlık grevindeki sosyalistler DEDEF, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi ve 58 gündür açlık grevinde bulunan Güven Pınar'ı ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren üçüncü ekipte yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi ve 58 gündür açlık grevinde olan Güven Pınar'ı ziyaret etti.
 
GÜVEN PINAR: ONLARIN MÜCADELESİ BENİM DESTEĞİM
 
Sosyalistler, 58 gündür açlık grevinde olan Güven Pınar'ı ziyaret etti. Burada konuşan ÖGK üyesi Neslihan Duran, 1 haftadır direnişe ses vermek amacıyla dönüşümlü açlık grevinde olduklarını belirtti. Duran, grevin sesini her alanda duyurmak için kurumları ziyaret ettiklerini söyledi.
 
58 gündür açlık grevinde olan Hülya Gerçek'in dayısı ESP'li İbrahim Gerçek ise bu sürece destek için mücadele ettiklerini söyledi ve "tutsakların tek silahı açlık grevidir" dedi.
 
İçeridekilerin inancı sayesinde mücadelenin devam ettiğini kaydeden Güven Pınar, onların mücadelesinden destek alarak başarıya ulaşabileceğini vurguladı. Pınar, "Mücadeleyi büyütmek biz devrimcilere düşen bir görevdir. Toplumun temel ihtiyaçları etrafında mücadele etmek ve Leyla Güven'in temel taleplerine kenetlenmemiz gerekiyor. Çünkü muhatap alınmamız için örgütlü güç olmamız lazım" diye konuştu.
 
DEDEF: POLİTİK KURUMLAR ÖNCÜ OLMALI
 
DEDEF ziyaretinde konuşan İbrahim Gerçek, Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin hapishanelerle beraber hala sürmekte olduğunu söyledi ve açlık grevindeki tutsakların sağlık durumuna dikkat çekti.
 
Açlık grevine sebep olan sorunların açık olduğunu ifade eden DEDEF Temsilcisi, bu sorunların yıllardan beri sürdüğünü belirtti ve "Haklarımızın geçtiği süreç 15 Temmuz darbesinden sonra topyekün baskıya dönüştü. Bu ülkede demokratik kurumlar olarak demokrasi mücadelesi veriyoruz. Ama politik kurumlar kendi içlerinde bütünlüğü sağlayıp politik öncü olarak adım atmalı" dedi.
 
PSAKD ALİBEYKÖY ŞUBESİ: BAŞKA MÜCADELE ŞANSI TANINMIYOR
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi ziyaretinde konuşan Neslihan Duran, tecrit gündemini her kurumun gündemi almasını gerektiğini belirlerek herkesin bulunduğu yerde gündemleştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 
ESP, SKM, SGDF, ve ÖGK'nın yola çıkış amaçlarının çok özel yerde durduğunu söyleyen PSAKD Alibeyköy Şube Sekreteri Nebahat Bektaş, içerideki kadar ülkenin de bir cezaevi olduğunu ve siyasilere uygulanan tecridin dayanılmaz hale geldiğini belirtti. Bektaş son olarak, "İnsanlara başkaca mücadele şansı tanınmadı için bedenlerini açlık grevine yatırıyorlar, insanı kıble kabul etmiş inancın mensubu olarak bu yapılanlara tahammül gösteremeyiz" dedi.