24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler BirGün ve Yol TV'yi ziyaret etti

Açlık grevindeki sosyalistler Cumartesi Anneleri'nin eylemine katıldı ardından BirGün gazetesi ve Yol TV'yi ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Cumartesi Anneleri'nin 735. hafta eylemine katıldılar, ardından BirGün gazetesi ve Yol TV'yi ziyaret etti.
 
BirGün gazetesine yapılan ziyarette konuşan ESP'li İbrahim Gerçek, Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin hapishanelerde yankı bulduğunu ve binlerce tutsağın açlık grevine başladığını söyledi.
 
Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin bir an önce kabul edilmesini isteyen Gerçek, yola çıkış amaçlarının direnişe sokaktan ses ver olduğunu ifade etti.
 
Tecridin hayatın her alanında olduğunu vurgulayan SGDF üyesi Mert Karatağ, "Cumartesi Anneleri eylemine katıldık, sokağın her tarafında basın açıklamasını provoke eden polisler vardı" dedi.
 
ÖGK üyesi Neslihan Duran ise Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin devamında kadın direnişine dönüştüğünü ve kadınların her zamankinden daha çok tecrit altında olduğunu söyledi. Duran, "Kadınların büyüttükleri adalet ve özgürlük arayışını sokaklardan büyütmek istiyoruz" diye konuştu.
 
LEYLA GÜVEN'İ ANA DUYGUSUYLA SELAMLIYORUM
 
60 gündür açlık grevinde olan Hülya Gerçek'in annesi Yıldız Gerçek de kızının Leyla Güven'e destek vermek için açlık grevine girdiğini söyledi ve "Anaların yüreği yanmasın, Leyla Güven'i ana duygusuyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
 
SKM üyesi Cansu Akkaş da açlık grevcilerinin taleplerinin politik talepler olduğunu belirtti.
 
TALEPLER İKTİDARI KORKUTUYOR
 
Yol TV'ye yapılan ziyarette konuşan Neslihan Duran, Leyla Güven'in herkese dokunan taleplerinin olduğunu söyledi ve taleplerin iktidarı korkuttuğunu belirtti.
 
Duran, açlık grevlerinin insanların gündeminde olması için medyanın bu gündeme daha fazla yer vermesi gerektiğini hatırlattı.
 
Ana akım medyanın iktidarın elinde olduğunu söyleyen Yol TV Editörü Onur Topel, insanların haber almak için alternatif arayışlar içinde olduğunu ve kendileri bakımından bu sürece önem verdiklerini ifade etti.