21 Eylül 2024 Cumartesi

Açlık grevi direnişçisi Özkan Özdemir'e ziyaretler sürüyor

Süresiz açlık grevindeki H. Özkan Özdemir'i Yeni Demokrasi okurları ve Kürt kadın hareketi ziyaret etti. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve hapishanelerde süren açlık grevi direnişiyle dayanışmakk için AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir'in 1 Nisan'da başlattığı süresiz açlık grevine dayanışma ziyaretleri devam ediyor.
 
Özdemir'i dün Yeni Demokrasi okurları ziyaret etti. Yeni Demokrasi okurları adına yapılan konuşmada geçmişte de hapishanelerde birçok sorundan dolayı açlık grevleri yapıldığı ifade edildi. Konuşmada, bugün tamamen siyasal taleplerle sürdürülen açlık grevlerini kimi çevrelerin anlamadığı belirtildi.
 
Süresiz açlık grevlerinin Türk devletinin her cephedeki saldırılarına bir yanıt olduğunu dile getiren temsilci, "Belki de insanlarımız tek tek ölüyor zindanlarda. Ama bunun değerini bilmek gerekir. 50 sene sonra tarih yazılırken insanlarımızın gösterdiği fedakârlıklar övgüyle anılacaktır" dedi.
 
Süresiz açlık grevini kitlelere anlatma zorluğu olduğunu söyleyen temsilci, bu süreçte üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtti.
 
Süresiz açlık grevi direnişçisi Özdemir ise dayanışma ziyaretinin çok değerli olduğunu ifade etti ve Yeni Demokrasi okurlarına teşekkür etti. H. Özkan Özdemir hapishanelerde tutsakların başvurduğu açlık grevlerinin neden dışarıda da sürdürüldüğüne dair soruların ona da sorulduğunu söyledi.
 
Özdemir, "Elbette bu sorunun cevabını politik süreçte aramak gerekir. Saldırıların boyutunda görmek lazım. 7 Haziran sonrası Türkiye bambaşka bir sürece uyandı. Suruç katliamıyla başlayan ardından Ankara Gar katliamıyla devam eden. İçte özellikle politik öncü kuvvetleri, devrimcileri, sosyalistleri ve yurtsever hareketi biat etmeye zorlayan örgütsel olarak tasfiyeye zorlayan bir süreç var" diye konuştu.
 
toplumun tecrit edildiğinin altını çizen Özdemir, "Bugünkü direnişin merkezinde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit duruyor. Direniş sadece Öcalan üzerinde uygulanan tecrit değil. İşçi ve emekçiler, her gün tecavüze uğrayan kadınlar, inançlarından yoksun bırakılan Aleviler dolayısıyla bütün bir toplum saldırı altında" dedi.
 
Direnişteki Özdemir'i Kürt kadın hareketi de ziyaret etti. Kadınlar direnişin önemli bir mevzi olduğunu, Leyla Güven'in direnişinin seçimlerdeki zaferde rol oynadığını, büyük bedeller ödendiğini ifade ettiler.
 
Özdemir ise "Kürt özgürlük hareketinin tarihinde kadın iradesinin, kadın çıkışının çok önemli yeri var. Beritanlar, Zilanlar, Awesta Xaburlar var. Bu sürecin direnişi bakımından da Leyla Güven tam bir işaret fişeği gibi buz kıran gibi direnişi başlattı. Kürt kadın iradesinin sömürgeciliğe karşı zaferle çıkacağını inancımız tamdır" dedi.